"Toyota" samazina F-1 komandas budžetu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Japānas autoražotājs "Toyota" pirms 2009.gada sezonas vairākas reizes būtiski samazinājis budžetu tam piederošajai tāda paša nosaukuma Pirmās formulas (F-1) komandai, pirmdien izteicās komandas direktors Tadaši Jamašina.

"Mūsu Pirmās formulas sacīkšu budžets tiek samazināts atkal un atkal," intervijā aģentūrai "Reuters" stāstīja Jamašina. "Budžets pirmoreiz tika samazināts pēc tam, kad "Honda" paziņoja, ka pamet F-1, bet pēdējā mēneša laikā tas ticis vēlreiz pārskatīts pēc tam, kad kļuva zināmi uzņēmuma "Toyota" gada pārskata rezultāti."

"Es nevaru nosaukt precīzu skaitli, par kādu komandas budžets 2009.gada sezonai ir samazināts, bet varu pateikt, ka visā savas karjeras laikā šajā komandā neesmu neko tamlīdzīgu redzējis," atzina Jamašina.

"Toyota" komanda Pirmās formulas čempionātā startē jau septiņus gadus, tomēr nevienā posmā uzvaru vēl nav izcīnījusi. Vācijas pilsētā Ķelnē bāzētā komanda 2008.gada sezonā sacensībām iztērēja aptuveni 300 miljonus ASV dolāru (163 miljonus latu), kas ir otrs lielākais budžets aiz "Honda" vienības, kura turpmāk sauksies "Brawn Grand Prix".

Pagājušās sezonas kopvērtējumā "Toyota" Konstruktoru kausa izcīņā ierindojās piektajā vietā. Sezonas laikā komandas piloti divas reizes kāpa uz goda pjedestāla - vācietis Timo Gloks izcīnīja otro vietu Ungārijas "Grand Prix", bet Itālijas pilots Jarno Trulli finišēja trešajā vietā Vācijas posmā.

"Uzvaras un rezultāti ir svarīgi," uzsvēra komandas vadītājs. "Taču ir arī citi faktori. Šis ir bizness, un, ja vien nepadarīsim komandu finansiāli ienesīgu, nākamajā gadā izdevumi būs vēl vairāk jāsamazina."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu