Latvijas Studentu frisbija čempionāta zelts aizceļo uz Liepāju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

14. martā Rīgā norisinājās pirmais Latvijas Studentu frisbija čempionāts vīriešu un sieviešu divīzijās, kur triumfēja Liepājas universitāte, aiz sevis atstājot Rīgas Tehnisko universitāti.

Vīriešu divīzijas finālā Liepājas universitātes komanda tikās ar Rīgas Tehniskās universitātes komandu, sīvā cīņā izcīnot uzvaru ar rezultātu 13:8. Spēlē par trešo vietu Latvijas Universitātes komanda, beidzoties spēles pamatlaikam, spēja pieveikt Rīgas Ekonomikas augstskolas komandu – 9:7. „Spēles gara” balva komandu vērtējumā tika piešķirta Rīgas Tehniskās universitātes komandai.

Sieviešu divīzijas fināls izvērtās par drāmu, kur, Rīgas Tehniskās universitātes komandai atrodoties vadībā pār Liepājas universitātes komandu ar rezultātu 12:10, tās saspēles vadītāja guva potītes traumu un nespēja turpināt spēli. Liepājnieces spēja gūt trīs punktus pēc kārtas, izcīnot uzvaru ar rezultātu 13:12. Tikpat līdzvērtīgā spēlē par trešo vietu Vidzemes augstskolas komanda, beidzoties spēles pamatlaikam, pārspēja Rīgas Ekonomikas augstskolas komandu – 8:7. „Spēles gara” balva komandu vērtējumā tika piešķirta Rīgas Ekonomikas augstskolas komandai.

„Sacensības ir veiksmīgi noslēgušās. Priecēja tas, ka cīņas bija tik tuvas. Gan cīņā par čempionu tituliem, gan cīņā par pārējām vietām komandas ne uz mirkli nedrīkstēja atslābt un svinēt uzvaru pirms spēles beigām. Vīriešu finālam 2.vietas ieguvēji tikai visu laiku mina uz papēžiem čempioniem, turpretī sieviešu fināls izvērtās par īstu drāmu. Un, manuprāt, tieši to vēlas redzēt skatītāji. Vēlreiz vēlētos pateikties visām komandām par dalību, jo tieši jūs padarījāt šo turnīru tik aizraujošu,” par čempionāta norisi izsakās tā galvenais organizators Mārtiņš Taurenis.

Čempionātā piedalījās sešas vīriešu un četras sieviešu augstskolu komandas.

2008. gada 5.-6. decembrī Valmierā notika pirmais Latvijas Studentu Frisbija čempionāts jauktajā divīzijā, kur pirmo vietu izcīnīja Liepājas universitātes komanda, finālā ar rezultātu 11:7 pārspējot Latvijas Universitātes komandu. Spēlē par 3. vietu pārāka izrādījās Rīgas Ekonomikas augstskolas komanda, sīvā cīņā ar rezultātu 9:8 pieveicot Rīgas Tehniskās universitātes komandu. Jāmin, ka „Spēles gara” balvu citu komandu vērtējumā ieguva Latvijas Universitātes komanda.

Frisbijs ir bezkontakta komandu sporta veids, ko spēlē ar lidojošo disku, cenšoties to nogādāt uzbrukuma zonā. Citu sporta veidu vidū frisbiju izceļ tas, ka spēlētāji paši seko spēles gaitai un risina strīdu situācijas bez tiesnešu klātbūtnes, kā arī „Spēles gara” balva, ko iegūst sportiski godīgākā komanda citu komandu vērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu