„Baltijas aplim” 10 gadu jubileja

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

14. un 15. martā Rīgā Olimpiskajā sporta centrā, Grostonas ielā 6b risināsies starptautiskas sacensības mākslas vingrošanā „Baltijas aplis 2009”.

Šogad sacensībām jubileja, tās notiks jau 10. reizi. Latvijas galvaspilsētā par medaļām cīnīsies pasaules labākās vingrotājas no ASV, Izraēlas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas (Pekinas olimpiādes vicečempione), Polijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas, Bulgārijas, Dienvidāfrikas, Uzbekistānas, Azerbaidžānas.

Sacensības “Baltijas aplis” ir vienīgās tāda veida sacensības pasaulē, jo tajās līdzdarbojas un savus darbus kā balvas vingrotājām pasniedz Latvijā pazīstami mākslinieki - J. Pīgoznis, J. Ģērmanis, A. Rozenbergs, J. Anmanis, M. Brodele, A. Ņikitins, R. Umans, I. Dūdiņa un A. Stepaņans. Pasākuma patroni jau vairākus gadus ir Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe–Freiberga ar dzīvesbiedru Imantu Freibergu.

“Baltijas aplis” ir mākslas un dailes svētki ikvienam, jo pasākums kuplināts ar priekšnesumiem un paraugdemonstrējumiem, kurus demonstrē mākslas vingrošanas skolas un kolektīvi no visas Latvijas. Tāpat sacensību laikā skatītājiem būs iespēja apskatīt mākslinieku sarūpēto darbu izstādi un baudīt vairāku pašmāju skatuves mākslinieku uzstāšanos. Sacensības jau tradicionāli vadīs A. Andersone un U. Štokmanis. Tās atbalsta Rīgas dome un organizē Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Vingrošanas federāciju.

14. martā meitenes sacentīsies daudzcīņā no plkst. 10.00, ieeja bez maksas. Savukārt uz sacensību svinīgo atklāšanas ceremoniju, daudzcīņas turpinājumu un apbalvošanu no plkst. 17.00 ieeja ar biļetēm.

15. martā finālsacensības, kā arī paraugdemonstrējumi, proti, brīvā programma, ar interesantiem tērpiem, horeogrāfijas elementiem un pārsteigumiem, kā arī mākslinieku vērtētais konkurss un cīņa par titulu "Miss Grācija", kur meitenēm tiks pasniegti mūsu mākslinieku darbi.

Tā ir lieliska iespēja tikties ar augsta līmeņa zvaigznēm, kuras jau pusaudžu gados sasniegušas izcilus rezultātus sportā, kā arī iespēja baudīt svētkus svinīgā, mājīgā atmosfērā. Esat laipni aicināti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu