F-1 pasaules čempions Hamiltons saņēmis karalienes Elizabetes II apbalvojumuvideo (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pagājušās sezonas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Lūiss Hamiltons otrdien saņēma īpašu balvu no Lielbritānijas karalienes Elizabetes II rokām.

24 gadus vecais britu braucējs pagājušajā sezonā kļuva par jaunāko pasaules čempionu F-1 vēsturē. Šo sasniegumu novērtēja arī karaliene Elizabete, kura Hamiltonam pasniedza īpašu karaliskās ģimenes balvu.

"Es biju ļoti sanervozējies pirms tikšanās ar karalieni, taču tā bija aizraujošākā pieredze manā mūžā," pēc tikšanās ar karalieni Elizabeti Bekingemas pilī teica Hamiltons. "Man trūkst vārdu."

"Karaliene man pastāstīja, ka cītīgi sekoja līdzi pasaules čempionāta noslēdzošā posma Brazīlijā pēdējiem apļiem. Tāpat viņa apjautājās par gaidāmās sezonas modeli. Pateicu, ka viss ir kārtībā," piebilda Hamiltons.

"Tomēr neliels spiediens ir, jo karaliene apsolīja, ka vēros arī 2009.gada pasaules čempionāta pirmo posmu Melburnā, tāpēc centīšos aizstāvēt savu čempiona godu," pastāstīja "McLaren-Mercedes" komandas braucējs.

Jaunās sezonas pirmais posms notiks 29.martā Melburnā.

Kā zināms, lai kļūtu par 2008.gada pasaules čempionu, Hamiltonam pēdējā posmā - Brazīlijas "Grand Prix" izcīņā - pietika finišēt vismaz piektajā vietā, ko britu braucējs arī izdarīja.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Hamiltons ar 99 punktiem ieņēma pirmo vietu, bet vicečempions, "Ferrari" komandas brazīliešu braucējs Felipe Masa, no Hamiltona atpalika tikai par vienu punktu.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu