14. martā notiks Latvijas Studentu frisbija čempionāts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmais Latvijas Studentu frisbija čempionāts vīriešu un sieviešu divīzijās norisināsies šā gada 14. martā, Rīgas Hanzas vidusskolā, Grostonas ielā 5. Dalībai čempionātā pieteiktas sešas vīriešu komandas un četras sieviešu augstskolu komandas.

Vīriešu divīzijā komandas sacentīsies divās apakšgrupās, kur A grupā spēlēs Liepājas universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes pirmā, Vidzemes augstskolas komanda, B grupā – Latvijas Universitātes, Rīgas Ekonomikas augstskolas un Rīgas Tehniskās universitātes otrā komanda. Sieviešu divīzijā tiks pārstāvētas Liepājas universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Ekonomikas augstskola un Vidzemes augstskola.

Interesenti aicināti skatīties spēles klātienē – no plkst. 9 līdz plkst. 15 norisināsies grupu spēles, bet plkst. 15 sāksies pusfināli un vietu sadale. Apbalvošana un noslēgums paredzēts plkst. 18. Vairāk informācijas par spēļu grafiku var rast Latvijas Frisbija federācijas mājas lapā www.frisbee.lv.

„Prieks redzēt, ka piedalās visas augstskolas, kas spēlēja Valmierā. Šādi pasākumi ir svarīga frisbija attīstības sastāvdaļa, jo studenti ir aktīvākā masu sporta sabiedrības daļa. Ja pasākumu Valmierā varētu saukt par iesildīšanos un pretinieku spēku izvērtēšanu, tad šīs ir noslēdzošās cīņas, kas parāda, cik labi katra augstskola ir spējusi sagatavot savus frisbijistus cīņai par Latvijas studentu frisbija čempionu titulu. Ļoti svarīgi spēlēs, kur likme ir visaugstākā, neaizmirst spēles garu. Čempiontituls, kas iegūts, neievērojot spēles gara pamatprincipus, ir apkaunojums,” stāsta turnīra galvenais organizators Mārtiņš Taurenis.

Atgādinām, ka 2008. gada 5.-6. decembrī Valmierā notika pirmais Latvijas Studentu frisbija čempionāts jauktajā divīzijā, kur pirmo vietu izcīnīja Liepājas universitātes komanda, finālā ar rezultātu 11:7 pārspējot Latvijas Universitātes komandu. Spēlē par 3. vietu pārāka izrādījās Rīgas Ekonomikas augstskolas komanda, sīvā cīņā ar rezultātu 9:8 pieveicot Rīgas Tehniskās universitātes komandu. Jāmin, ka Spēles gara balvu citu komandu vērtējumā ieguva Latvijas Universitātes komanda.

Frisbijs ir bezkontakta komandu sporta veids, ko spēlē ar lidojošo disku, cenšoties to nogādāt uzbrukuma zonā. Citu sporta veidu vidū frisbiju izceļ tas, ka spēlētāji paši seko spēles gaitai un risina strīdu situācijas bez tiesnešu klātbūtnes, kā arī Spēles gara balva, ko iegūst sportiski godīgākā komanda citu komandu vērtējumā.

Turnīru organizē frisbija klubs Ultimate Decision sadarbībā ar Latvijas Frisbija federāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu