Štrombergam Londonas olimpiskajās spēlēs prognozē zelta medaļu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijai šāgada Londonas olimpiskajās spēlēs prognozē vienu medaļu, kur BMX riteņbraukšanā pirms četriem gadiem Pekinā izcīnīto zeltu aizstāvēs BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, liecina laikraksta «Daily Telegraph» veiktais pētījums.

Pētījumā ņemti vērā sportistu pašreizējie rezultāti. Potenciālais medaļu sadalījums ataino situāciju, kāda ir prognozējama, ja olimpiskās spēles notiktu tagad.

Pētījumā prognozēts, ka Štrombergs BMX riteņbraukšanā kļūs par divkārtēju olimpisko čempionu, apsteidzot savus tuvākos sekotājus francūzi Žorī Dodē un Jaunzēlandes sportistu Marku Villersu.

Štrombergs pirms četriem gadiem Pekinā kļuva par otro olimpisko čempionu kopš Latvijas neatkarības atgūšanas. 2000.gadā Sidnejas Olimpiādē zelta medaļu vingrošanā brīvajās kustībās izcīnīja Igors Vihrovs.

Vēl Pekinas olimpiādē sudraba medaļu izcīnīja šķēpmetējs Ainārs Kovals, bet pie bronzas tika svarcēlājs Viktors Ščerbatihs.

Visvairāk medaļu prognozē ASV komandai

Pētījumā vislielākais medaļu klāsts atvēlēts ASV sportistiem - 40 zelta medaļas, 20 sudraba godalgas un 28 bronzas medaļas.

ASV sportistiem prognozē uzvaras sieviešu un vīriešu basketbola turnīros.

Otrajā vietā ar 35 zelta, 35 sudraba un 24 bronzas medaļām ierindota Ķīna, bet trešajā vietā ar 20 zelta, 28 sudraba un 32 bronzas godalgām atrodas Krievija.

Nadalam prognozē uzvaru tenisa turnīrā

Pētījums paredz, ka vīriešu tenisa turnīrā triumfēs spānis Rafaels Nadals, 100 metru sprintā vīriešiem labākais būs Johans Bleiks no Jamaikas, vīriešu futbola turnīrā triumfēs Brazīlija, bet vīriešu un sieviešu volejbola sacensībās uzvarēs attiecīgi Brazīlija un ASV.

Tikmēr Lietuvas sportistiem paredz divas sudraba medaļas un trīs bronzas godalgas, ieskaitot sudrabu basketbolā vīriešiem, kamēr igauņiem prognozē divas sudraba godalgas.

Londonas olimpiskās spēles notiks no 2012.gada 27.jūlija līdz 12.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu