«Nike Riga Run» Latvijas skolās izglīto par sportošanu un veselīgu uzturu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 3. februārī, Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā sporta labdarības projekts «Nike Riga Run» sāka skolu projekta ciklu, kura ietvaros sporta un uztura speciālisti kopā ar sadarbības partneriem «Swedbank» un «Rimi» apmeklēs 28 Latvijas skolas. Skolēniem skaidros sporta un veselīga uztura pamatprincipus, klātienē organizējot treniņus ar «Nike Riga Run» rokasgrāmatā apkopotajiem vingrinājumiem.

«Nike Riga Run» projekts vērsts uz veselīga, sportiska dzīvesveida veicināšanu bērnu un jauniešu vidū, kura ietvaros sadarbībā ar Valsts Izglītības satura centru, «Swedbank» un Latvijas Olimpisko komiteju izveidota īpaša rokasgrāmata sporta stundu skolotājiem, piedāvājot inovatīvu treniņu programmu, lai veicinātu skolēnu vispārējo fizisko sagatavotību un pilnveidotu skriešanas tehniku. Savukārt kopā ar «Rimi» veselīgas ēšanas kustību «Aikāgaršo» rokasgrāmatā iekļauts materiāls skolēniem par sabalansētu uzturu un tā nozīmi sporta aktivitāšu laikā.

Skolas programmas mērķis ir motivēt jauniešus aktīvam dzīvesveidam. Lai padarītu informāciju bērniem un jauniešiem saprotamāku un interesantāku, sadarbībā ar skolu sporta stundu skolotājiem sporta stundās «Nike Riga Run» sporta treneri vadīs praktiskas nodarbības, bet «Rimi» veselīgas ēšanas kustības «Aikāgaršo» šefpavārs Normunds Baranovskis dos padomus veselīga uztura ieviešanai ikdienas ēdienreizēs. Programmas noslēgums paredzēts 26. augustā, kad ikviens projektā iesaistītais un uzrunātais skolēns tiek aicināts piedalīties «Nike Riga Run 2012» ietvaros notiekošajā «Swedbank» skolu stafetē.

«Ir lietas, ko tu sāc darīt tāpat vien, aiz ziņkāres vai kādam sastādot kompāniju, taču izrādās - tās tevi tik ļoti piesaista, ka bez tām vairs nevari iedomāties savu ikdienu. Piemēram, skriešana. No sākuma tu domā, ka būtu labi skriet. Pēc tam vairs nevari neskriet. Taču ir svarīgi iemācīties skriet un vingrot pareizi, katram atrast savu sportisko aktivitāti un darīt to regulāri. «Nike Riga Run» skolu programmas mērķis ir palīdzēt jauniešiem to apgūt,» pauda «Swedbank» valdes loceklis Ansis Grasmanis.

Pērn par uzvarētāju «Swedbank» skolu stafetē 10.-12. klašu grupā kļuva Rīgas Centra humanitārās vidusskolas komanda, kas līdz ar to šogad ir pirmā skola, uz kuru devās projektā iesaistītie treneri un speciālisti.

«Esam pagodināti, ka tieši pie mums tiek organizēts pirmais treniņš «Nike Riga Run» skolu projekta ietvaros. Izveidotā rokasgrāmata skolotājus iedvesmo pamēģināt jaunus un atsauks atmiņā aizmirstus vingrinājumus, kas tagad apkopoti vienkopus un ļauj dažādot un pilnveidot darba ritmu,» sacīja Rīgas Centra humanitārās vidusskolas sporta skolotāja Līga Spuriņa. Viņas kolēģe Elīna Grundmane savukārt uzsvēra, ka svarīgi ir motivēt skolēnus startēt dažādās sacensībās un sporta pasākumos: «Skriešana ir viens no pamatelementiem visos sporta veidos. Mums, sporta skolotājām, skriešana ir bijusi tuva, jo esam vieglatlētes, un tuva tā ir arī tagad, kad turpinām to darīt brīvajā laikā. Mācoties skolā, piedalījāmies Tautasdziesmas maratonā Biķernieku sporta bāzē, tāpēc mums liekas svarīgi tagad arī saviem skolēniem dot tādu pašu iespēju piedalīties līdzīgā skriešanas pasākumā. Mūsdienu skolēni atbalstīs un iesaistīsies šādos sporta pasākumos kā «Nike Riga Run», ja skolās būs skolotāji, kas organizēs, informēs un ar savu piemēru motivēs skolēnus, kā arī būs gatavi bieži vien ziedot savu brīvo laiku. Mūsu skolēni lepojas ar to, ka sporta pasākumos var pārstāvēt skolu un popularizēt skolas vārdu.»

Projekta ietvaros paredzēts piedalīties 28 Latvijas skolu sporta stundās 7. līdz 12. klases skolēniem, kopumā 14 dažādās Latvijas pilsētās. Praktisko iepazīstināšanu ar «Nike Riga Run» rokasgrāmatā iekļauto treniņu programmu veiks skriešanas treneri Jānis Razgalis, Arnis Ozoliņš un Inese Nagle. Par sabalansēta uztura nozīmi stāstīs «Rimi» veselīgas ēšanas kustības «Aikāgaršo» šefpavārs Normunds Baranovskis, kurš ar atraktīvu un interesantu uzdevumu palīdzību veicinās skolēnu izpratni par veselīgu uzturu un tā priekšrocībām. Savukārt visa pasākuma norisi vadīs sporta žurnālists Edgars Barbaks. Skolēniem tiks organizētas arī atraktīvas stafetes ar «Swedbank», kurās tiks izmantots Latvijas Gumijlēcēju kluba inventārs. Sacensības tiks veidotas divās grupās – 7.-9. klasēm un 10.-12. klasēm, ievērojot tādu pašu ieskaites kārtību, kā paredzēts «Nike Riga Run 2012» iekļautajā «Swedbank» skolu stafetē. Katrā komandā piedalīsies pieci zēni un tikpat meitenes, pārējiem esot līdzjutēju lomā.

«Nike Riga Run» skolu projekts tapis, sadarbojoties «Nike», «Sportland», «Swedbank», «Rimi» un «Latvijas Olimpiskajai komitejai», izveidojot rokasgrāmatu sporta skolotājiem ar inovatīvu treniņu programmu, kuru var izmantot sporta stundās, veicinot bērnu un jauniešu vispārējo fizisko sagatavotību. Kā noslēgums paredzēts «Nike Riga Run 2012» sporta labdarības pasākums, kurā skolēni tiks aicināti startēt «Swedbank» skolu stafetē, cīnoties par sportiskākās komandas titulu.

Papildu informācija

«Nike Riga Run» ir vienīgais liela mēroga sporta pasākums Latvijā, kur pilnībā visi ieņēmumi no dalības maksām tiek novirzīti labdarībai – organizācijas «Ziedot.lv» projektam «Mazajām sirsniņām». Pasākuma sauklis «Palīdzi skrienot!» vislabāk raksturo «Nike Riga Run» ideju: piedaloties palīdzēt sev, rūpējoties par savu veselību, tajā pašā laikā sniedzot atbalstu bērniem, kam liegts kustību prieks. 2010. gadā «Nike Riga Run» savāca 5540 latu, sniedzot atbalstu astoņiem bērniem, 2011. gadā – 14 383 lati, kas palīdzēja atgūt veselību 14 bērniem.

Plašāka informācija par «Nike Riga Run» gaidāmo pasākumu ir pieejama interneta vietnē www.nikerigarun.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu