Sāk futbola kluba "Rīga" bankrotu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kreditori šodien nolēmuši sākt pērn par maksātnespējīgu atzītās SIA "FK Rīga" bankrota procedūru, aģentūru LETA informēja uzņēmuma administratore Ilze Veģe.

Pēc viņas teiktā, uzņēmuma aktīvu vērtība ir nulle, tam nav līdzekļu ne kasē, ne kredītiestāžu kontos, kā arī nav īpašumu, ko varētu atsavināt kreditoru prasījumu apmierināšanai.

Noteiktajā termiņā savus prasījumus administratorei pieteikuši 40 kreditori par kopumā 521 380 latiem, bet pēc termiņa pieteikušies vēl 20 kreditori par 61 460 latiem.

Par pamatotām Veģe atzinusi 37 kreditoru pretenzijas par kopumā 220 111 latiem, ko veido Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pretenzijas, bet lielāko daļu no tām izvirzījuši darbinieki. Viņu prasības atzītas par pamatotām.

Administratore gan sacīja, ka nevarēs lūgt darbinieku pretenziju apmierināšanai piešķirt līdzekļus no maksātnespējīgo uzņēmumu garantiju fonda, jo, lai gan ar darbiniekiem bijuši noslēgti darba līgumi, VID kā nodokļu maksātāji viņi nav bijuši reģistrēti. Tas savukārt liedz viņiem saņemt līdzekļus no valsts.

Administratore neizslēdza iespēju piedzīt naudu no "FK Rīga" debitoriem, galvenokārt juridiskām personām, taču sīkāku informāciju atturējās izpaust, norādot, ka nevēlas, lai personas, pret kurām viņa vērsīsies, veiktu jebkādas darbības, lai izvairītos no saistību izpildes.

LETA jau ziņoja, ka arī VID pērn apliecināja 2008.gada novembrī par maksātnespējīgu atzītās "FK Rīga" problēmas ar nodokļu nomaksu, lai gan sīkāku informāciju VID nesniedza.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa "FK Rīga" par maksātnespējīgu atzina no 2008.gada 7.novembra.

Futbola kluba "Rīga" maksātnespēju bija lūgusi atzīt fiziska persona - futbola kluba treneris Jurijs Meļņičenko.

Veģe aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka SIA "FK Rīga" sabiedriskās organizācijas - futbola kluba "Rīga" - interesēs veikusi saimniecisko darbību, jo likums liedz ar to nodarboties sabiedriskai struktūrai.

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Sporta pārvaldes vadītājs Kārlis Villerušs, futbola klubs "Rīga" dibināts 1999.gadā un klubu "Rīga" reprezentēja un līdz šim pārstāvēja biedrība "Futbola klubs Rīga", bet apmēram pirms gada bija mēģinājumi piesaistīt jaunus dalībniekus, lai paplašinātu finansējumu.

"Jaunie piesaistītie dalībnieki vēlējās, lai tiktu izveidota kapitālsabiedrība, un tādēļ tika nodibināta SIA "FK Rīga", kas šajā sezonā pārstāvēja futbola klubu "Rīga" Latvijas virslīgā," skaidroja Villerušs.

Tā kā SIA "FK Rīga" darbība bija neveiksmīga un finansējums netika saņemts, tika noslēgta vienošanās, ar kuru futbola kluba pārstāvēšanas tiesības ir atgrieztas biedrībai.

2008.gada 2.decembrī Rīgas domes koalīcijas padomē tika pieņemts lēmums izstāties no biedrības "Futbola klubs Rīga". Valdošās koalīcijas deputāti nolēma atsaukt visas klubam paredzētās dotācijas. Domnieki nolēma pieprasīt futbola kluba "Rīga" viceprezidenta un Rīgas domes Sporta pārvaldes direktora Kārļa Villeruša rakstisku skaidrojumu par līdzšinējo situāciju klubā.

Pēc Uzņēmumu reģistru (UR) apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, SIA "FK Rīga" UR reģistrēta 2007.gada 8.martā un 45% tās kapitāla daļu pieder futbola klubam "Rīga", bet 55% īpašniece ir Krievijā reģistrēta slēgtā akciju sabiedrība "Aļpina-Mos".

"FK Rīga" valdes priekšsēdētājs bija Krievijas pilsonis Igors Pelevins, valdē darbojās Krievijas pilsonis Nikolajs Skorohodovs, kā arī Pāvels Ļihačevs un Andrejs Šakurovs.

Pēc futbola kluba "Rīga" interneta mājaslapā pieejamās informācijas, klubs dibināts 1999.gada 4.janvārī, bet reģistrēts UR 2000.gada 11.februārī.

Kā pirmie kluba dibinātāji reģistrēti Rīgas domes Sporta pārvalde, Rīgas ostas pārvalde, BO SIA "Sporta klubs Rīga" jeb SK "Rīga", Iekšlietu ministrijas Sardzes pulks, Iekšlietu ministrijas Valsts apsardzes dienests, BO SIA "Policijas Futbola klubs" un Rīgas Futbola skola (RFS).

Futbola kluba "Rīga" biedri 2006.gadā bijuši Rīgas domes Izglītības un jaunatnes Sporta departaments, nodibinājums SK "Rīga", RFS un četras fiziskas personas.

Sporta kluba "Rīga" prezidents ir SIA "FK Rīga" valdes loceklis Ļihačevs, viceprezidents - Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Sporta pārvaldes vadītājs Kārlis Villerušs, izpilddirektora amatu ieņem Andrejs Šakurovs, kluba ģenerālmenedžeris ir Igors Peļevins, liecina kluba mājaslapā pieejamie dati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu