"Honda" gatavojas piedalīties F-1 pirmssezonas testa braucienos (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmās formulas (F-1) komanda "Honda", no kuras japāņu autoražotājs pagājušā gada nogalē atteicās, plāno piedalīties pirmssezonas testa braucienos, kas ir skaidra zīme, ka komanda ir izglābusies no bankrota, aģentūru "Reuters" ceturtdien informēja avots, kurš savu vārdu nevēlējās publiskot.

Anonīmais avots pastāstīja, ka komanda gatavojoties Silverstonas trasē Lielbritānijā izmēģināt savu jauno sacīkšu automašīnu, kura, visticamāk, būs aprīkota ar uzņēmumā "Mercedes" ražotu dzinēju. Pēc tam "Honda" varētu pievienoties pārējām F-1 komandām oficiālajos testa braucienos Katalonijas trasē, kas atrodas Spānijas pilsētā Barselonā.

Komandas vadība pagaidām oficiāli šīs prognozes komentēt nevēlējās, tomēr apstiprināja, ka tie būs pirmie komandas veiktie testi, kopš tās mātes uzņēmums "Honda" pagājušā gada decembrī paziņoja, ka pamet šo sporta veidu un pārdod komandu.

"Mēs turpinām strādāt, lai būtu gatavi piedalīties [F-1 2009.gada sezonas pirmajā posmā] Melburnā," televīzijas kanālā BBC izteicās kāds komandas vadības pārstāvis.

Jau ziņots, ka iepriekš ar komandas iegādāšanos tika saistīts britu miljardierim Ričardam Brensonam piederošais uzņēmums "Virgin", tomēr "Honda" pirmdien vēlreiz uzsvēra, ka līdz šim brīdim nopietns pircējs komandai nav atrasts.

Jaunā Pirmās formulas sezona sāksies 29.martā, bet komandai, lai piedalītos Melburnas posmā, vēl ir jāizpilda vairākas sacensību organizētāju prasības. Sacīkšu automašīnas jānogādā Melburnā vismaz nedēļu pirms posma sākšanās, un pirmajā treniņbraucienu dienā tām ir jābūt pieejamām pārbaužu veikšanai.

Ja komanda tiks izglābta, tās pirmais pilots, visticamāk, būs Džensons Batons, bet otra bolīda vadītājs komandai būs jāizvēlas starp jauno brazīlieti Bruno Sennu un viņa tautieti, šobrīd visvairāk pieredzējušo aktīvo F-1 pilotu Rubensu Barikello.

Senna varētu nodrošināt komandai tik ļoti nepieciešamo papildu finansējumu, bet Barikello lielā pieredze daudzo sacīkšu noteikumu izmaiņu un nepārbaudītās automašīnas dēļ varētu nozīmēt ļoti daudz.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu