BK «Ventspils» revanšējas «Ewe Baskets»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas otrā posma «Top 16» turnīra I apakšgrupas ceturtās kārtas spēlē otrdien izcīnīja Latvijas komanda BK «Ventspils», kas savā laukumā ar rezultātu 74:61 apspēlēja Vācijas vienību Oldenburgas «Ewe Baskets».

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 18 punktiem bija Džamars Jangs, 14 punkti Stīvena Greja kontā, bet pa 11 punktiem guva Mārtiņš Meiers un Ronalds Zaķis.

Tikmēr «Ewe Baskets» vienības rindās pie 21 punkta tika Roberts Brauns, bet Edams Čabs iekrāja 18 punktus un 11 atlēkušās bumbas.

Pirmais puslaiks

Jau pirmajā uzbrukumā «Ewe Baskets» spēlētājs Brauns saņēma nesportisku piezīmi pret Meieru, tomēr viņi spēja gūt tikai vienu punktu, bet sekmīgāk pirmās minūtes aizvadīja viesi, panākot 6:1. Līdz ceturtdaļas vidum ventspilnieki panāca izlīdzinājumu 8:8, bet vēlāk guva deviņus punktus pēc kārtas, panākot jau 17:11. Savukārt pēc desmit spēlētām minūtēm rezultāts bija 19:13, bet jau astoņus punktus bija guvis Jangs.

Otrās ceturtdaļas sākumā «Ventspils» izlīdzināja rezultātu divu spēļu summā (21:13). Kopumā pirms pirmā puslaika komandas veica daudzas spēlētāju maiņas, bet neviena no tām nespēja veikt lielus izrāvienus, un pirms mača otrās puses «Ventspils» saglabāja vadību ar 33:28.

Otrais puslaiks

Otrā puslaika sākumā pēc četriem Čaba gūtajiem punktiem «Ewe Baskets» pietuvojās līdz minimumam, tomēr turpinājumā «Ventspils» veica ievērojamu izrāvienu un pēc centra spēlētāja Ronalda Zaķa tālmetiena jau izvirzījās vadībā ar 45:34. Savukārt pēc trešās ceturtdaļas mājinieki jau bija ieguvuši 15 punktu pārsvaru - 58:43.

Kaut ar veiksmes palīdzību, bet ceturtās ceturtdaļas pirmajās divās ar pusi minūtēs «Ewe Baskets» atspēlēja piecus punktus, pietuvojoties līdz 52:62, tomēr turpinājumā «Ventspils» atkal palielināja savu pārsvaru. Kaut ceturtdaļas otrajā pusē mājinieki vairākas minūtes nespēja gūt punktus, viņi saglabāja ne tikai uzvaru, bet arī pārsvaru divu spēļu summā.

Citā I grupas ceturtās kārtas spēlē Francijas komanda Ruānas «Chorale» savā laukumā tiekas ar Nīderlandes vienību Leidenes «Zorg En Zekerheid».

I apakšgrupas kopvērtējumā pēc šīs cīņas pa divām uzvarām ir «Chorale», «Ewe Baskets» un «Ventspils» komandām, bet «Zorg En Zekerheid» pagaidām tikuši pie viena panākuma.

Nākamo spēli Latvijas vienība aizvadīs 22. februārī, kad izbraukumā tiksies ar «Zorg En Zekerheid» basketbolistiem.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām un aizvadīs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu