LBS padome par prioritāru nosaka jaunatnes basketbolu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) padome savā kārtēja sēdē pieņēma LBS 2008.gada budžeta atskaiti un apstiprināja 2009.gada budžetu, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir samazināts par aptuveni 44%. Papildus tam budžetā noteikta 12% rezerve no izdevumiem, kas tiks izmantota tikai galējas nepieciešamības gadījumā.

Jaunatnes basketbols un izlašu sekmīgs starts Eiropas čempionātos šogad ir pasludināti par prioritātēm. Swedbank Jaunatnes Basketbola līgā ir 426 komandas, kurā spēlē 4850 jaunieši, tāpēc jaunatnes jomai samazinājums salīdzinoši ar citām pozīcijām ir vismazākais. Tāpat salīdzinoši mazāki izdevumi būs Nacionālajai sieviešu izlasei, jo šogad Eiropas čempionāts notiek Latvijā no 7. līdz 20.jūnijam, kas ietaupa ceļošanas izmaksas. Savukārt vīriešu izlases startam Eiropas čempionātā Polijā no 4. līdz 21.septembrim tika piesaistīti tehniskie sponsori, kas ļāva samazināt izmaksas par 38%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Budžeta ietvaros LBS jānodrošina sešas jaunatnes un divas pieaugušo izlases, kā arī Latvijas Basketbola līgas (LBL), Latvijas Sieviešu basketbola līgas, Swedbank Jaunatnes basketbola līgas un Amatieru basketbola līgas darbība. Tāpat paredzēti līdzekļi, lai dotētu sporta skolas, kuras rīkos Eiropas Jaunatnes puišu un meiteņu līgu mājas posmus 2009.gadā.

Ievērojamu budžeta ieņēmumu daļu veido valsts līdzfinansējums čempionātam un LBS sponsoru “Swedbank” un “Latvijas gāze” ziedotā nauda, kā arī tehnisko sponsoru “adidas Baltic” un “Baltic Motors” atbalsts.

Padome vienbalsīgi par LBS valdes locekli ievēlēja basketbola kluba “Ventspils” valdes priekšsēdētāju Uldi Boitmani. Viņa kompetencē būs sadarbība ar Latvijas basketbola klubiem un sporta centriem. U.Boitmanis šobrīd ir arī SIA „Olimpiskais centrs „Ventspils”” valdes priekšsēdētājs, kā arī Latvijas I un II Olimpiādes organizatoriskās komitejas loceklis un Latvijas Olimpiskās komitejas individuālais loceklis.

“Esmu kā treneris stāvējis pie LBL dibināšanas šūpuļa. Šobrīd jūtu lielu vēlmi piedalīties ar savu darbu Latvijas basketbola attīstībā,” pirms ievēlēšanas savu motivāciju skaidroja U.Boitmanis. Šobrīd LBS valdē darbojas jau septiņi valdes locekļi.

Padomes locekļi uzklausīja arī LBS prezidenta Ojāra Kehra ziņojumu padomei par LBS darbības rezultātiem periodā no iepriekšējās padomes sēdes, kā arī apstiprināja ģenerālsekretāra Edgara Jaunupa piedāvāto LBS Rīcības plānu 2009.gada pirmajam pusgadam. Ar Rīcības plānu var iepazīties LBS mājas lapā internetā www.basket.lv

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu