Sākta reģistrācija 2012. gada labdarības pasākumam «Nike Riga Run»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada 26. augustā Mežaparka Lielajā estrādē trešo sezonu pēc kārtas notiks lielākais sporta labdarības pasākums Latvijā - «Nike Riga Run», kas ir ne tikai iespēja startēt aizraujošās sacensībās, bet arī ar savu dalības maksu sniegt finansiālu palīdzību organizācijas «Ziedot.lv» projektā «Mazajām sirsniņām» iesaistītajiem bērniem, TVNET informē pasākuma organizatori.

Reģistrēšanās startam «Nike Riga Run 2012» sākas šodien, 26. janvārī, un to ir iespējams veikt interneta vietnē www.nikerigarun.lv, bet drīzumā reģistrācija būs iespējama arī veikalos «Nike» un «Sportland» visā Latvijā.

Piesakoties līdz 30. jūnijam, dalības maksa individuālajās disciplīnās noteikta 5,- LVL apmērā, bet stafetes komandām – 10,- LVL. Dalībnieki, kas reģistrēsies pasākumam jau līdz 5.februārim, pirmie saņems «Nike Riga Run» kluba kartes, kuras nodrošinās īpašus ikmēneša Nike piedāvājumus skriešanas ekipējuma iegādei, kā arī īpašas cenas «Nike Riga Run 2012» oficiālajiem skriešanas T-krekliem, kas pieejami būs sākot no jūnija.

Šāgada «Nike Riga Run 2012» sacensību programma ir paplašināta līdz astoņām disciplīnām, pirmoreiz rīkojot atsevišķas sacensības bērniem skrituļslidošanā. Pārējās septiņas būs ierastās distances – individuālie starti 10 km skriešanā, nūjošanā, skrituļslidošanā un rollerslēpošanā, īpašs skrējiens bērniem, kā arī 4x2,5 km stafete skriešanā komandām un «Swedbank» skolu stafetes skrējiens.

««Nike Riga Run» ir ilgtermiņa projekts, par kura nepieciešamību mums šaubu nav. Aizvadītajos divos gados tas ir kļuvis par lielāko sporta labdarības pasākumu, kas ļauj arvien vairāk bērniem no «Mazajām sirsniņām» cīnīties par savu veselību. Apziņa, ka, pateicoties iepriekšējos gados iegūtajiem līdzekļiem, vairāk nekā divdesmit bērnu ir izgājuši ārstniecības vai rehabilitācijas kursus un tāpēc varējuši spert lielu soli pretī veselībai, stiprina mūsu pārliecību, ka ikviena ieguldītā darba stunda ir tā vērta. Mūsu mērķis paliek nemainīgs – sanākt kopā, sportot, piekopjot aktīvu dzīvesveidu, parūpēties pašiem par savu veselību un tajā pašā laikā arī palīdzēt citiem. Palīdzēt bērniem, kuru ģimenēm nepieciešams atbalsts bērnu veselības uzlabošanai un stiprināšanai,» sacīja «Sportland» vadītājs Vents Aperāns.

«Nike Riga Run» organizatori šajā gadā papildu uzmanību pievērš skolēnu izpratnes veicināšanai par veselīgu un sportisku dzīvesveidu, izstrādājot kopēju projektu ar Valsts izglītības satura centru, «Swedbank», Latvijas Olimpisko komiteju un «Rimi». Tā ietvaros izstrādāta vingrojumu kopumu programma, kas izdota rokasgrāmatā ar pievienotu videomateriālu, nodrošinot precīzāku uzdevumu izpratni un izpildi. Pirmos rokasgrāmatas eksemplārus saņēma Rīgas Centra humanitārās ģimnāzijas sporta pasniedzējas Līga Spuriņa un Elīna Grundmane, kuru audzēkņi pagājušā gada «Nike Riga Run» kļuva par uzvarētājiem skolu stafetes disciplīnā.

«Nike Riga Run» sporta speciālisti piedāvā iespēju iepazīstināt izglītojamos un sporta skolotājus Latvijas skolās ar rokasgrāmatā iekļautajiem vingrinājumiem, kā arī iesaistoties pavasara krosu rīkošanā reģionos. Šādi pasākumi skolās kalpos par izaicinājumu ikvienam skolēnam un starpfinišu sagatavošanās procesā vasaras beigās gaidāmajam «Nike Riga Run 2012» pasākumam. Pirmās nodarbības skolās sāksies 3. februārī, kad «Nike Riga Run» treneri dosies uz Rīgas Centra humanitāro ģimnāziju un Rīgas 84. vidusskolu.

«Nike Riga Run» sagatavoto rokasgrāmatu skolotāji visa mācību gada laikā varēs izmantot sporta stundās, veicinot skolēnu vispārējās fiziskās sagatavotības uzlabošanos un ar īpašiem pasākumiem motivējot viņus iesaistīties ārpusskolas sportiskās aktivitātēs. Nākotnē tiek plānots, ka rokasgrāmata kā izziņas materiāls būs pieejama arī digitālā formātā.

«Šādi projekti ir nozīmīgs atbalsts sporta izglītības sistēmai skolās, jo sniedz skolotājiem noderīgus padomus un ļauj ikdienas pienākumus īstenot efektīvāk, dažādojot ierasto darba ritmu. Grāmata ir profesionāļu izstrādāta, tas ir kvalitatīvs produkts, bet galvenais – tas vērsts uz skolēnu darba spēju attīstīšanu, domāšanas sekmēšanu un dzīves prasmju veidošanu, neatkarīgi no viņu veselības stāvokļa un sportiskās sagatavotības,» uzsvēra Valsts izglītības satura centra vecākā referente mācību priekšmetā sports Inese Bautre.

Apzinoties veselīga uztura nozīmi ikdienas dzīvē un sportojot, šogad «Nike Riga Run» ir izveidojis sadarbību ar «Rimi», sagatavojot veselīgai ēšanai veltītu sadaļu rokasgrāmatā ar vienkāršiem skaidrojumiem par uztura pamatprincipiem un sportistu ēdienkartes veidošanu. Nepieciešamību aktualizēt un izskaidrot veselīgas ēšanas pamatprincipus pierāda «Rimi» un SKDS veiktais pētījums par iedzīvotāju ēšanas paradumiem.

Pētījuma rezultāti apliecina, ka 40% Latvijas iedzīvotāju nepievērš uzmanību veselīgai ēšanai, 80% bērnu reizi dienā vai biežāk ēd saldumus, uzturā pārāk maz tiek lietoti dārzeņi, augļi un piena produkti, pirkumu grozos biežāk nekā vēlams tiek likti taukvielām bagāti produkti, nereti aizmirstot par zivīm un pākšaugiem. Veselīgas ēšanas sadaļu papildina videomateriāls ar «Rimi» veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo pavāra Normunda Baranovska ieteiktajām veselīgu un garšīgu ēdienu receptēm.

«Šo gadu esam pasludinājuši par veselīga dzīvesveida gadu. Tāpēc esam ne tikai sākuši veselīgas ēšanas kustību Aikāgaršo, mudinot Latvijas iedzīvotājus ēst veselīgāk, sekot līdzi savam uzturam un kļūt veselākiem, bet arī aicinām ikvienu būt kustīgiem un vairāk iesaistīties sportiskās aktivitātēs,» stāsta «Rimi» mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa.

Tāpat kā iepriekšējos divos gados, arī šosezon «Nike Riga Run» organizatori nodrošinās iespēju ikvienam interesentam sagatavoties startam, no pavasara aicinot piedalīties profesionāļu vadītos bezmaksas grupu treniņos Mežaparkā. «Nike Riga Run» treniņos skrējējiem sagatavošanās programmu izstrādās un realizēs rokasgrāmatas autors, fiziskās sagatavotības treneris, šobrīd viens no labākajiem Latvijas vidējo distanču skrējējiem - Jānis Razgalis, kuram asistēs Inese Nagle un Arnis Ozoliņš. Skrituļslidošana būs, kā ierasts, Latvijas labākās šorttrekistes Evitas Krievānes pārziņā, bet rollerslēpotāju treniņus vadīs ilggadējais Latvijas biatlona izlases dalībnieks Kristaps Lībietis. Savukārt nūjotāji gatavosies startam «Nike Riga Run 2012» kopā ar treneri Lindu Andrusu.

Papildu informācija

«Nike Riga Run» ir vienīgais liela mēroga sporta pasākums Latvijā, kur pilnībā visi ieņēmumi no dalības maksām tiek novirzīti labdarībai – organizācijas «Ziedot.lv» projektam «Mazajām sirsniņām». Pasākuma sauklis «Palīdzi skrienot!» vislabāk raksturo «Nike Riga Run» ideju: piedaloties palīdzēt sev, rūpējoties par savu veselību, tajā pašā laikā sniedzot atbalstu bērniem, kam liegts kustību prieks. 2010. gadā «Nike Riga Run» savāca 5540 latu, sniedzot atbalstu astoņiem bērniem, 2011. gadā – 14 383 latus, kas palīdzēja atgūt veselību 14 bērniem.

Plašāka informācija par «Nike Riga Run» gaidāmo pasākumu ir pieejama interneta vietnē www.nikerigarun.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu