Lipmans: Nesaprotu, kāpēc IZM ir uzticēts sporta lauciņš

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans cer, ka tuvākajā laikā mainīsies valsts uzņēmumu attieksme sporta veidu un komandu sponsorēšanas principos. Pretējā gadījumā Lipmans sola atsaukt Latvijas kandidatūru uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu.

Grasās atsaukt Latvijas kandidatūru uz 2017.gada PČ rīkošanu

Lipmans nevēlas vēlreiz piedzīvot tās problēmas, ar kurām LHF prezidents saskārās pirms Latvijā notikušā 2006.gada pasaules čempionāta. Ja valsts un privātie uzņēmumi nespers soli pretī un nepalīdzēs ar finanšu piesaisti, jūnijā paredzētajā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kongresā, viņš atsauks Latvijas kandidatūru uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu.

«Vēl jau ir laiks, un daudz kas var mainīties. Taču esmu drošs, ka otro reizi negribu piedzīvot tās pašas sajūtas, kādas bija 2006.gadā. Es vairs negribu nonākt tādā pozīcijā,» izteicās Lipmans.

Reaģējot uz Lipmana nesenajiem izteikumiem, Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis, kura pārraudzībā ir arī valsts sporta sistēma, Latvijas medijos paudis apņēmību publiski apspriest un mainīt valsts atbalsta principus sportam.

Valdība, uzticot sportu IZM, ir pieļāvusi kļūdu

«Tas izklausās cerīgi, taču es personīgi jūtu, ka Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) nenodarbojas ar sporta saimniecības uzturēšanu. Tīri cilvēcīgi - es nesaprotu, kāpēc IZM vispār ir uzticēts sporta lauciņš, ja jau ar pašu izglītību ministrija netiek galā. Valdība, uzticot sportu IZM, ir pieļāvusi kļūdu,» uzskata Lipmans.

Runājot par valsts uzņēmumu līdzekļu piešķiršanu sportam, Lipmans kategoriski noraidīja medijos izskanējušo informāciju, ka LHF nav vērsusies pēc palīdzības pie AS «Latvijas Valsts meži» (LVM).

«LVM bieži aizmirst, ka tas ir valsts uzņēmums, bet uzvedas kā privāta organizācija. Liels paldies valdībai, kas dod iespēju valsts uzņēmumiem atbalstīt sportu, bet ir taču jāizvērtē, vai tiek atbalstīta privāta basketbola komanda, kurā spēlē daudzi ārzemnieki, vai, piemēram, hokeja izlase, kas skaļi un regulāri nes Latvijas vārdu pasaulē,» izteicās Lipmans, atgādinot, ka Latvijas hokeja izlase spēlējusi pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Sasāpējušās lietas nenoklusē

«Es cenšos būt objektīvs. Ja redzu, ka kāds kaut ko dara nepareizi, neklusēju un saku to skaļi. LVM rīkojas nepariezi, pozicionējot sevi kā privātu uzņēmumu. Visiem taču ir jāiesaistās tik cēlu mērķu realizēšanā, ne tikai valdībai,» piebilda Lipmans.

Uz 2017.gada čempionāta rīkošanu bez Latvijas patlaban kandidē arī Dānija, Francija un Vācija.

2017.gada pasaules čempionāta rīkotāji tiks nosaukti 2013.gada IIHF ikgadējā kongresā.

Latvija uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu oficiāli pieteicās pagājušā gada martā. Valdība apstiprināja LHF pieteikumu tiesībām rīkot čempionātu IIHF, kuru parakstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Valdība ar šo lēmumu arī apliecināja garantijas naudas - divu miljonu Šveices franku (800 000 latu) - iemaksu, kas būs jāveic līdz 2014.gadam, kā arī to, ka tiks nodrošinātas divas sporta halles, kurās noritēs spēles. Garantijas nauda gan pēc tam tiekot atmaksāta.

Vēl marta vidū Lipmans deva 70% iespējamību čempionāta norisei Rīgā, bet mēnesi vēlāk jau stāstīja, ka nav pārliecināts, vai sacensības jāorganizē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu