Latvijas šorttrekists Jēkabs Saulītis Drēzdenē 500 m 20.vietā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas pilsētā Drēzdenē ar pēdējo ISU Samsung Pasaules kausu šorttrekā noslēdzās Pasaules kausa izcīņas sērija.

Latviju šajā Pasaules kausa posmā, tāpat kā iepriekšējā posmā, kas norisinājās Sofijā, pārstāvēja ventspilnieki - Jānis Piuss un Jēkabs Saulītis trenera Māra Birzuļa vadībā.

Mūsu šorttrekists Jēkabs Saulītis 1500 m distancē, priekšskrējienā apdzenot, pieļāva kļūdu un tika diskvalificēts. Par uzvarētāju kļuva pasaules junioru čempionāta trešās vietas ieguvējs amerikānis Celsky J.R., otrais - itālis Jurijs Comfortola, bet trešais palika kanādietis Beaulieu-Tinker Remi.

Otrajā distancē 500 m (2) Jēkabs cīnījās un pirmo reizi, veicot distanci ātrāk par 43,00 sekundēm, tika līdz cerību skrējienu pusfinālam. Šajā distancē Jēkabs ierindojās 20.vietā no 42 startējošiem dalībniekiem, kas šim jaunajam sportistam ir ļoti vērā ņemams sasniegums tik augsta ranga sacensībās. Par uzvarētāju kļuva amerikānis Anthoni Labello, otrais - brits Jon Eley, trešais - japānis Sakashita Satoshi.

Mūsu otrais šorttrekists Jānis Piuss startēja savu spēju robežās un 500 m (1) ieņēma 33.vietu 42 dalībnieku konkurencē. Par uzvarētāju kļuva Lee Ho-Suk no Dienvidkorejas, otrais palika viņa tautietis Kwak Yoon-Gu, trešais Eiropas čempions itālis Nicola Rodigari. 1000 m Jānis ieņēma augsto 29.vietu no 46 startējošiem. Arī šajā distancē uzvarēja Lee Ho–Suk, otrais - pasaules junioru čempionāta trešās vietas ieguvējs amerikānis Celsky J.R., trešais - itāļu šorttrekists Jurijs Comfortola.

Par pasaules kausa īpašnieku vīriešiem pēc sešiem posmiem absolūtajā vērtējumā kļuva dienvidkorejietis Sung Si-Bak, otrais palika viņa tautietis Lee Ho-Suk, bet trešais - kanādietis Tremblay Francois-Louis. No Latvijas pārstāvjiem, nestartējot visos posmos, Haralds Silovs ir 32.vietā, Jēkabs Saulītis 86. vietā un Jānis Piuss 123. vietā.

Dāmām Pasaules kausu kopvērtējumā pirmās trīs vietas ieņem Ķīnas sportistes, Evitai Krievānei 103.vieta.

Šajās Pasaules kausa sacensībās bija vērojama mazāka Āzijas sportistu hegemonija šajā sporta veidā. Aizvien vairāk uz godalgotā pjedestāla stājās Eiropas valstu šortrekisti. Kopumā, ņemot vērā pirmo triju vietu ieguvējus, eiropieši saņēmuši deviņas godalgas, Ziemeļamerikas sportisti desmit reizes kāpuši uz goda pjedestāla, bet Āzijas pārstāvji kopā vienpadsmit reizes. Eiropas vicečempions Haralds Silovs un Evita Krievāne nepiedalījās šajās sacensībās un, gatavojoties pasaules čempionātam, aizvada sacensības „Winterfest” Kanādas pilsētā Kalgari.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu