BK «Ventspils» dramatiskā cīņā uzvar «Chorale»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / PRESNIKOVS

Uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas otrā posma «Top 16» turnīra I apakšgrupas trešajā spēlē otrdien izcīnīja Latvijas komanda BK «Ventspils», kas izbraukumā ar rezultātu 89:88 pagarinājumā pārspēja Francijas vienību Ruānas «Chorale».

Rezultatīvākais Latvijas komandā bija Mamadi Diane, kurš guva 25 punktus un izcīnīja 7 bumbas zem groziem, Stīvens Grejs izcēlās ar 16 punktiem, bet Mārtiņa Meiera kontā 12 punkti un 9 atlēkušās bumbas.

Savukārt «Chorale» vienības rindās ar 31 punktu un 8 bumbām zem groziem izcēlās Džons Holends.

Mača sākumā «Ventspils» nonāca zaudētājos ar 3:8, tomēr turpinājumā Latvijas klubam izdevās neliels izrāviens un pirmās ceturtdaļas vidū tas pārņēma vadību ar 13:12. Turpinājumā cīņa bija līdzīga un vadība mainījās vairākas reizes, bet pēc pirmajām desmit minūtēm «Ventspils» saglabāja minimālu pārsvaru 23:22.

Otrās ceturtdaļas ievadā viesi saglabāja 2-3 punktu pārsvaru, taču turpinājumā «Ventspils» basketbolisti pakāpeniski atrāvās no pretiniekiem un pēc pirmā puslaika Latvijas klubs bija vadībā ar 12 punktiem - 47:35. Trešo ceturtdaļu «Chorale» sāka veiksmīgi un piecu minūšu laikā pretinieku pārsvaru samazināja līdz minimumam (49:50), tomēr turpinājumā nedaudz sekmīgāk uzbrukumā veicās «Ventspils» komandai, kas pirms mača pamatlaika pēdējām desmit minūtēm atradās vadībā ar 61:57.

Arī ceturto ceturtdaļu labāk sāka laukuma saimnieki un ātri vien panāca neizšķirtu (65:65), taču turpinājumā «Ventspils» spēja iekrāt piecu punktu pārsvaru (70:65), taču arī šoreiz «Chorale» izdevās to samazināt un nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām vadībā ar 73:70 atradās jau mājinieki. Turpinājumā «Ventspils» guva piecus punktus pēc kārtas un pārņēma vadību, taču četras sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Holends realizēja abus soda metienus, atjaunojot līdzsvaru rezultātā - 75:75.

Arī papildlaikā starp abām komandām bija sīva spēkošanās, tomēr neliels pārsvars bija «Ventspils» basketbolistiem, kas 20 sekundes pirms pagarinājuma beigām atradās vadībā ar 85:83. Turpinājumā «Chorale» pēc veiksmīgām darbībām uzbrukumā gan pārņēma vadību (88:87), taču pēdējais vārds šajā mačā piederēja Mārtiņam Meierim, kurš papildlaika pēdējā sekundē iemeta divus soda metienus, nodrošinot Latvijas klubam uzvaru.

Otrā I apakšgrupas spēlē otrdien Vācijas klubs Oldenburgas «Ewe Baskets» ar 85:62 apspēlēja Nīderlandes komandu Leidenes «Zorg En Zekerheid».

TVNET jau ziņoja, ka «Ventspils» pirmajā «Top 16» turnīra mačā izbraukumā ar 69:77 piekāpās «Ewe Baskets», bet otrajā cīņā savā laukumā ar 69:73 zaudēja «Zorg En Zekerheid» basketbolistiem.

Nākamo spēli Latvijas vienība aizvadīs 31. janvārī, kad savu skatītāju priekšā tiksies ar «Ewe Baskets».

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām un aizvadīs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu