Kādreizējā NBA zvaigzne Mutombo apsūdzēts zelta kontrabandā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Slavenais kādreizējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Dikembe Mutombo apsūdzēts Kongo Demokrātiskajā Republikā (KDR) veiktā apjomīgā zelta kontrabandas lietā.

2,18 metrus garais Mutombo savu 18 gadus ilgo NBA karjeru traumas dēļ noslēdza 2009.gadā. Jau karjeras laikā Mutombo aktīvi centās atbalstīt savu dzimto KDR, izpelnoties atzinību visā pasaulē.

Tomēr tagad 45 gadus vecais Mutombo kļuvis par vienu no daudziem apsūdzētajiem lietā par cenšanos pārdot no valsts izvestus miljoniem vērtus dārgakmeņus.

ANO izmeklētāji gan uzskata, ka Mutombo šajā lietā bijis starpnieks, nevis iesaistīts kā organizators.

ANO ir aizliegusi no iekšēju nesaskaņu plosītās KDR izvest dārgakmeņus.

1991.gadā Mutombo NBA draftā ar ceturto kopējo kārtas numuru izvēlējās Denveras «Nuggets». Savā karjerā viņš spēlēja arī Atlantas «Hawks», Filadelfijas «76ers», Ņūdžersijas «Nets», Ņujorkas «Knicks» un Hjūstonas «Rockets» rindās.

Karjeras laikā Mutombo aizvadīja 1196 spēles NBA regulārajā čempionātā, vidēji gūstot 9,8 punktus, izcīnot 10,3 atlēkušās bumbas un bloķējot 2,7 metienus.

Mutombo astoņas reizes ir piedalījies NBA Zvaigžņu spēlē un četras reizes atzīts par līgas gada labāko aizsardzībā spēlējošo basketbolistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu