"Chelsea" un Skolari ceļi šķiras (5)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Viens no populārākajiem futbola klubiem Anglijas premjerlīgā Londonas „Chelsea” šodien neveiksmīgā snieguma dēļ no amata atbrīvojis komandas galveno treneri Luišu Felipi Skolari.

Skolari vietu pie „Chelsea” stūres tagad ieņēmis viņa līdzšinējais palīgs Rejs Vilkins.

Kluba vadības pēdējais piliens bija komandas pēdējais mačs pret Hallas "City", kurā vienības cīnījās neizšķirti 0:0.

"Felipe mūsu komandā ienesa daudzas pozitīvas lietas, tāpēc skumji, ka mūsu sadarbība beidzas jau tik drīz," teikts "Chelsea" komandas paziņojumā. "Diemžēl rezultāts un komandas sniegums šosezon ir pasliktinājies, tāpēc tas jādara, lai saglabātu cerības izcīnīt trofejas, par kurām mēs turpinām cīņu."

Ambiciozais klubs premjerlīgas turnīra tabulas kopvērtējumā šobrīd ar 49 punktiem 25 spēlēs ieņem tikai ceturto vietu, kas komandai ar vienu no lielākajiem budžetiem ir neatbilstoši zema.

Skolari par "Chelsea" galveno treneri tika apstiprināts pagājušā gada jūnijā. Toreiz brazīlietis stājās Avrahama Granta vietā, kurš savukārt tika atbrīvots jau astoņus mēnešus pēc tam, kad ieņēma Žozē Mourinju vietu.

Pirms tam Skolari trenēja Portugāles valstsvienību, kuras vadīšanu Skolari sāka 2003.gadā.

Pagājušā gada Eiropas čempionātā Portugāles izlase neilgi pēc Skolari paziņošanas par pāriešanu uz "Chelsea" spēja aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam.

2001.gadā brazīliešu treneris kļuva par nacionālās valstsvienības galveno treneri. Izlase ar grūtībām kvalificējās 2002.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram, tomēr kļuva par tā gada čempioniem, finālā pārspējot Vāciju. Trīs mēnešus pēc Pasaules kausa izcīņas finālturnīra beigām Skolari atstāja Brazīlijas izlasi un kļuva par Portugāles valstsvienības galveno treneri.

2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā mājinieki portugāļi palika otrajā vietā, finālā piekāpjoties Grieķijai.

2006.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Portugāle ieņēma ceturto vietu, spēlē par trešo vietu zaudējot Vācijai.

Skolari bija ceturtais "Chelsea" treneris, kopš klubu 2003.gadā nopirka krievu miljardieris Romāns Abramovičs.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu