Team Latvija ekipāžas atgriežas no Dakāras rallijreida

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien no Dakāras rallijreida Latvijā atgriežas «Team Latvia» rallija komanda, kuru būvētā un uzturētā Latvijas elektropiedziņas automašīna «OSCar eO» sekmīgi sasniedza sacensību finišu, informēja komandas mehāniķis Kaspars Dambis.

«OSCar eO» ekipāžas locekļi Māris Saukāns un Andris Dambis, kā arī pārējie komandas pārstāvji ieradīsies Rīgas lidostā plkst.17.45 ar reisu no Frankfurtes.

Dakāras rallijreida noslēguma kopvērtējumā Saukāns/Dambis ierindojās priekšpēdējā, 77.pozīcijā, bet otra «Team Latvia» vieglā automašīna ar krievu Antonu Grigorovu un latvieti Aināru Princi izstājās pēdējā, 14.posmā.

«Team Latvia» vēl pirms Dakāras rallijreida paziņoja, ka izcīnītā vieta šoreiz nebūs svarīga, jo galvenais uzdevums bija pārbaudīt smagos apstākļos unikālo «OSC eO» un sasniegt finišu.

Kā ziņots, par desmitkārtēju Dakāras rallijreida uzvarētāju kļuva slavenais Francijas sportists Stefans Peterhansels, kurš triumfēja vieglo automašīnu klasē.

Karjeras sākumposmā 46 gadus vecais Peterhansels sešas reizes triumfēja motociklu klasē, bet tagad viņš jau ceturto reizi uzvarēja arī vieglo automašīnu vidū.

Smago automobiļu klasē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Žerards de Rojs no Nīderlandes, kamēr «Team Latvia» pavadošā ekipāža ar francūzi Žanu-Šarlu Morī, kā arī stūrmaņiem Žanu-Klodu Kakē no Beļģijas un Kasparu Dambi kopvērtējumā ieņēma 48.vietu.

Savukārt motociklu klasē ceturto reizi triumfēja francūzis Sirils Desprē ar KTM.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu