F-1 komanda "Honda" apsver iespēju pretendēt uz krīzes finansējumu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmās formulas (F-1) komanda "Honda" gatavojas kandidēt uz daļu no Lielbritānijas valdības piešķirtā krīzes finansējuma autoražošanas industrijai, ceturtdien ziņoja komandas vadība.

"Mēs esam tikušies un runājuši par komandas nākotni ar valdības struktūru pārstāvjiem, kuri pārrauga krīzes finansējuma izlietošanu," pastāstīja komandas vadības pārstāvji. "Nav iemesla, kāpēc "Honda" komanda nevarētu pretendēt uz 2,3 miljardu mārciņu (1,74 miljardu latu) lielo kredīta finansējuma paketi."

Jau ziņots, ka viens no lielākajiem Japānas autoražotājiem "Honda" pasaules ekonomiskās krīzes dēļ pārtrauca savas F-1 komandas finansēšanu. Pagājušā gada nogalē komandu piekrita izglābt pasaulē otrais bagātākais cilvēks, Meksikas miljardieris Karloss Slims, tomēr tas līdz šim brīdim nav noticis.

FIA prezidents Makss Moslijs steidzinājis F-1 komandas nākt klajā ar jaunām idejām, kā samazināt sacīkšu izmaksas pasaules ekonomiskās krīzes apstākļos, kura lielā mērā skar arī autoražotājus. Lai palielinātu vājāko komandu konkurētspēju, FIA plāno ieviest vēl stingrākus noteikumus attiecībā uz bolīdu tehniskajiem parametriem. Šobrīd paredzams, ka nākamajā Pirmās formulas sezonā uz starta varētu stāties tikai 18 automašīnas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu