Sporta būvēm prasīto Ls 2,5 miljonu vietā piešķirs Ls 600 000

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sporta būvēm Latvijā prasīto 2,5 miljonu latu vietā no valsts budžeta šogad tiks piešķirti 601 500 latu, šodien nolēma Nacionālā sporta padome.

Lemjot par minēto līdzekļu sadalījumu, par prioritāti tika noteiktas tās valsts sporta bāzes, kurām nav cita līdzfinansētāja, olimpiskie centri, kuros norisināsies Eiropas basketbola čempionāts, un privātās bāzes kontekstā ar sporta federāciju darbību.

Vislielākās valsts dotācijas tiks piešķirtas Siguldas bobsleja un kamaniņu trasei un Daugavas stadionam, attiecīgi 181 380 un 158 150 lati. No valsts sporta bāzēm dotācijas saņems arī tenisa centrs "Lielupe", Kleistu sporta bāze, sporta centrs "Mežaparks", bet no pašvaldību sporta bāzēm valsts dotāciju saņems Cēsu rajona pašvaldības slēpošanas – biatlona komplekss "Priekuļi".

No olimpiskajiem centriem 27 060 latu lielu dotāciju saņems Ventspils sporta komplekss, 45 100 latu lielu dotāciju - Latvijas Olimpiskās komitejas Olimpiskais sporta centrs, 21 648 latu - Vidzemes Olimpiskais centrs, bet Liepājas Olimpiskais centrs un olimpiskais centrs "Limbaži" - katrs 9020 latu.

No astoņiem privāto sporta bāzu pieprasījumiem valsts finanšu līdzekļi tiks piešķirti tikai vienam - tenisa sporta centram "Pļavnieki", jo, kā norādīja izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), Lielupes tenisa centrā vēl notiek rekonstrukcija.

Sporta inventāra iegādei izglītības iestādēm no valsts līdzekļiem tiks piešķirti 4510 lati, bet 7216 lati tiks piešķirti Latvijas Vieglatlētikas savienībai vieglatlētikas bāzu īrei. 13 530 latu saņems arī Latvijas Hokeja federācija hokeja haļļu īrei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu