Viasat Sport Baltic pirmā SEB BBL tiešraide jau rīt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 23. janvārī, pulksten 18:50 kanāls VIASAT SPORT BALTIC tiešraidē no Arēnas Rīga translēs SEB Baltijas Basketbola līgas (SEB BBL) spēli, kurā tiksies ASK Rīga un Tallinas "Kalev/Cramo". Tā būs pirmā VIASAT SPORT BALTIC pārraidītā SEB BBL spēle, kopš abas puses noslēgušas sadarbības līgumu, kas skatītājiem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ievērojami palielinās TV ekrānos redzamo līgas spēļu skaitu.

Būtiski, ka VIASAT SPORT BALTIC pārraidīs SEB BBL spēles, kuras nenodrošina nacionālie televīzijas kanāli. Tas nozīmē, ka skatītāji varēs sekot līdzi ne tikai lokālo klubu spēlēm, bet arī citu valstu komandu dalībai līgas mačos. Noslēgtais sadarbības līgums paredz VIASAT SPORT BALTIC un SEB BBL sadarbību līdz 2008/2009. sezonas noslēgumam.

„Esam priecīgi, ka tagad basketbola fani Baltijas reģionā varēs redzēt vairāk SEB BBL spēļu. Ja valsts televīzijas vairāk orientējas uz katras valsts vietējiem klubiem, tad VIASAT papildus nodrošinās arī starptautiskās spēles,“ informē Jānis Lielamers, SEB BBL mārketinga direktors.

“VIASAT SPORT BALTIC prioritāte ir nodrošināt pārraides sporta veidiem, kurus iecienījuši vietējie skatītāji. Lai to īstenotu, mums ir svarīgas ne tikai starptautisko līgu tiesības, bet arī investīcijas vietējo sporta notikumu translācijās. Tā kā SEB BBL ir viena no nozīmīgākajām līgām Baltijā, esmu gandarīts par abpusējo sadarbību,” informē Toms Circenis, VIASAT SPORT BALTIC programmu direktors.

Piektdien gaidāmo SEB BBL spēli komentēs basketbola eksperts, Latvijas nacionālo basketbola izlašu direktors Edgars Buļs un Arvīds Rasa.

SEB Baltijas basketbola līga dibināta 2004.gada 26.novembrī, kad Baltijas valstu līderi – Lietuvas Ministru prezidents Aļģirds Brazausks, Latvijas prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Igaunijas prezidents Arnolds Rītels – parakstīja simbolisku vienošanos par SEB BBL dibināšanu.

SEB BBL ir lielākā basketbola līga Baltijas reģionā. Tai ir divas divīzijas: Elites un Izaicinājuma kausa. Abās divīzijās kopskaitā spēlē 10 un 16 (15+1) basketbola komandas no visām Baltijas valstīm. Otras divīzijas sastāvā spēlē arī viena komanda no Zviedrijas. SEB BBL 2008./2009. gada sezonas pirmā spēle notika Prezidenta kausa izcīņas ietvaros pagājušā gada septembrī, savukārt noslēguma spēles paredzētas aprīlī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu