Viasat ar TrioBet Baltijas līgu paraksta nozīmīgu TV līgumu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TrioBet Baltijas līga (TBL) un Viasat ir priecīgi paziņot, ka savstarpēji noslēgts plašs sešu gadu televīzijas darījums, kas garantē augstas kvalitātes maču tiešraides un spilgtāko momentu pārraides, jau sākot ar 2009./2010. gada sezonu.

Viasat Sport Baltic, jaunais televīzijas sporta kanāls Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, tiešraidēs pārraidīs TBL mačus visās trīs Baltijas valstu valodās. Šajā kanālā būs skatāmi arī UEFA Čempionu līgas mači, pasaules hokeja čempionāts, basketbola Eirolīga, ATP teniss, kā arī daudzi citi svarīgi sporta sarīkojumi.

TBL turpina izaugsmi, un šī jau būs trešā sezona kopš līgas dibināšanas 2007.gadā. Kā zināms, sacensības iekļauj spēcīgākās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas futbola komandas, turklāt 2008.gada fināls bija neaizmirstams futbola notikums rekordliela skatītāju pūļa - septiņu tūkstošu futbola līdzjutēju priekšā Rīgā, Skonto stadionā.

Nākamā TBL sezona sākas 2009.gada rudenī un noslēgsies 2010.gada vasarā; tā ir paplašināta no četrām līdz piecām komandām no katras Baltijas valsts, turklāt papildvietu – sesto vietu līgā saņem valsts, kuras klubs iepriekšējā gadā uzvarējis. Pērn uzvarēja FBK Kaunas no Lietuvas.

Viasat Sport Baltic pārraidīs TBL mačus, sākot ar astotdaļfināliem, tad ceturtdaļfinālus, pusfinālus un tāpat, protams, arī finālu. Papildus būs arī Viasat sagatavots spilgtāko momentu apkopojums no katras spēļu kārtas, kas tiks tāpat pārraidīts arī Viasat bezmaksas TV kanālos visās trīs Baltijas valstīs. Viasat šobrīd ir viens no lielākajiem starptautiskajiem futbola tiešraižu rādītājiem, tāpēc TBL līdzjutēji saņems augstākās kvalitātes un standartu tiešraides no TBL mačiem.

TBL izpilddirektors Kristians Happels (Christian Happel): “Mēs esam absolūti priecīgi, nodrošinot līgai šo TV darījumu. Tas ir ļoti svarīgs līgas attīstībā. Ilgtermiņa uzticība no abām pusēm viesusi pārliecību un vēlmi attīstīt līgu un sadarboties, turklāt līgums dod mums iespējas turpināt biznesa plānus nākotnē daudz pārliecinošākos apmēros. Neskatoties uz to, tiešraides pievērsīs papildu uzmanību TBL no visām pusēm – fanu, mediju un arī komerciālās puses, un mēs tagad mūsu potenciālajiem sponsoriem varam piedāvāt augstas kvalitātes reklāmas vietni, kas aptver visas trīs Baltijas valstis kopumā. Tas ir kā stūrakmens Baltijas futbolā kopumā. Mēs pilnīgi noteikti ejam pareizā virzienā!”

Viasat Sport Baltic komerciālās puses pārstāvis Karolis Dapkevičius skaidro līguma pamatideju no savas puses: “Mēs esam priecīgi ņemt TBL savā paspārnē un rādīt to Viasat Sport Baltic kanālā kopā ar citiem lielajiem sporta sarīkojumiem, kā UEFA Čempionu līgu vai basketbola Eirolīgu. Baltijas līgas ir viens no svarīgākajiem mūsu kanāla aktīviem. Mēs redzam lielisku potenciālu TBL un gribam aktīvi piedalīties tās izaugsmē ilgtermiņā.”

Viasat Sport Baltic kanāls raida Latvijā, Lietuvā un Igaunijā kopš šā gada 7.janvāra. Jaunais kanāls ieņēmis Viasat Sport 2 un Viasat Sport 3 vietas Baltijas valstu maksas televīziju paketēs, kā arī trešo pušu piedāvājumos – kabeļtelevīzijās.

TrioBet Baltijas līga tika dibināta 2007.gadā, četrām spēcīgākajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām kvalificējoties TBL grupu turnīram no nacionālajiem čempionātiem. Sākot ar 2009.gadu, līgā piedalīsies 16 komandas; tās sākums būs septembrī. TBL nākamās sezonas fināls tiks izspēlēts 2010.gada vasarā. TBL galvenie mērķi ir sniegt Baltijas valstu futbola klubiem iespējas uzkrāt starptautisko spēļu pieredzi un popularizēt futbolu Baltijas reģionā.

Viasat digitālā televīzija ir lielākais bezmaksas un maksas TV operators Baltijas reģionā. Viasat klienti ir vairāk nekā 200 tūkstoši mājsaimniecību Baltijas valstīs. VIASAT ir daļa no Modern Times Group MTG AB – lielākā mediju grupa Skandināvijā un Baltijas reģionā. MTG AB grupā ietilpst arī tādas Latvijā pazīstamas kompānijas kā TV3, 3+ un Star FM, kā arī vairākas Lietuvas un Igaunijas mediju kompānijas un arī, piemēram, Krievijas lielākā televīzija CTC Media. Tā sasniedz vairāk nekā 100 milj. cilvēku 28 valstīs. VIASAT ir vienīgais maksas digitālās televīzijas operators, kurš savus pakalpojumus piedāvā visā Latvijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu