Sporta skolu direktori prasa nesamazināt algas treneriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Sporta izglītības iestāžu direktoru padome nosūtījusi vēstuli izglītības un zinātnes ministrei Tatjana Koķei (ZZS), kurā pieprasa nesamazināt treneru darba samaksu un līdz ar to arī stundu skaitu sporta skolās.

LETA jau ziņoja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) taupības pasākumu dēļ par 15% samazinājusi profesionālās ievirzes sporta skolu pedagogu algām atvēlēto finansējumu, vienlaikus samazinot arī pedagoģisko likmju skaitu, kas nozīmē arī stundu skaita samazinājumu attiecīgajās skolās.

Turklāt ministrija, veidojot savu finanšu rezervi, sporta pedagogu atalgojumam atvēlēto dotāciju samazinājusi vēl par 10%, liekot skolu direktoriem izvēlēties, vai vēl par 7% samazināt apmaksājamo likmju skaitu, vai arī nemaksāt valsts garantēto piemaksu par darba kvalitāti.

"Šāds finansējums katrā sporta skolā samazinās daudzas treneru slodzes un liegs trenēties tūkstošiem bērnu visā valstī," norādīts vēstulē, uzsverot, ka jau pašreiz netiek apmaksātas treneru darba stundas brīvdienās, svētku dienās, treniņnometnēs, kā arī netiek piešķirta nauda aizstājēju algām treneru atvaļinājuma, slimības, komandējuma vai mācību laikā.

Skolu direktori arī norāda, ka līdz pēdējam brīdim pastāvējusi pārliecība, ka treneri arī ir pedagogi un viņu ne pārāk lielās algas budžeta samazinājums neskars tik drakoniski. "Šādi budžeta sadales principi izraisa izbrīnu visā Latvijas treneru saimē, un praksē tas nozīmē sporta skolu sistēmas graušanas aizsākumu," norādīts vēstulē.

Rīgas sporta skolu direktori lūdz piešķirt sporta skolu skolotājiem līdzvērtīgu finansējumu kā vispārizglītojošo skolu pedagogiem.

Tāpat nosūtīta vēstule arī Rīgas domes priekšsēdētājam Jānim Birkam (TB/LNNK), domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktoram Guntim Helmanim un departamenta Sporta pārvaldes priekšniekam Kārlim Villerušam, kurā lūgts piešķirt trūkstošo finansējumu pedagogu darba samaksai no Rīgas pašvaldības līdzekļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu