Latvijas lāpneses nes Pasaules pirmo Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu lāpu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2011. gada pēdējā dienā, 31. decembrī Latvijas skolnieces Anda Āboliņa un Laine Vīgube piedalījās Pasaules pirmo Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu lāpas stafetē, Latvijas vārdā nesot Olimpisko uguni Vīnes ielās. Šo vēsturisko iespēju sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) jaunietēm nodrošināja Samsung kā Olimpisko spēļu globālais partneris.

Katrai no Latvijas pārstāvēm Olimpiskā lāpa bija jānes 150 metrus garā stafetes posmā Austrijas galvaspilsētā Vīnē. Pasaules pirmo Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu lāpas stafetē kopumā piedalās 2012 jaunieši no 12 pasaules valstīm, tajā skaitā 355 Samsung lāpneši.

Jaunatnes ziemas Olimpisko spēļu uguns tika iedegta Olimpa kalna pakājē Grieķijā jau šā gada 17. decembrī, savukārt Olimpiskās lāpas stafete sākās 27. decembrī Insbrukā. 18 dienu laikā Olimpiskā uguns apceļos visu Austriju, un stafete noslēgsies spēļu atklāšanas dienā 13. janvārī Insbrukā.

Lāpneses Latvijas Olimpiskā komiteja izvēlējās no to 150 jauniešu vidus, kuri brīvprātīgi iesaistījušies LOK Latvijas Jaunatnes olimpiādes organizēšanā un norisē, kā arī pauduši vēlmi kļūt par lāpnešiem Pasaules pirmajās Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Anda Āboliņa sporto jau no agras bērnības, trenējas vieglatlētikā Valmieras Bērnu sporta skolā un aktīvi piedalās kā brīvprātīgā dažādos sporta pasākumos. «Mani iedvesmo mūsu olimpiešu sasniegumi. Nesot Olimpisko uguni, es ne tikai ar patiesu lepnumu pārstāvēju Latvijas valsti, bet arī paudu savu atbalstu mūsu jaunajiem sportistiem,» saka Anda.

Savukārt 9. klases skolniece Laine Vīgube no Ērgļiem, kura aktīvi piedalās dažādu sporta pasākumu rīkošanā visā Latvijā, ir priecīga, ka līdzdalība Olimpiskās lāpas stafetē Austrijā ir sniegusi lielisku iespēju paplašināt savas zināšanas un pieredzi. «Šī man ir unikāla pieredze, kas ļāva pilnīgi citādāk paraudzīties uz maniem līdzšinējiem sportiskajiem sasniegumiem un sajust milzīgu atbildību pret savu valsti un līdzcilvēkiem,» teic Laine.

«Jaunajiem atlētiem, tai skaitā 16 jauniešiem no Latvijas, šīs pirmās Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles būs ne vien sportiska sacensība, bet arī unikāla iespēja izbaudīt Olimpisko spēļu gaisotni, kas, cerams, būs papildu motivācija viņu sportiskajai karjerai,» stāsta Iveta Bojāre, Samsung Electronics Baltics korporatīvo komunikāciju vadītāja. «Taču olimpiskās vērtības pārstāv ne tikai atlēti. Samsung lāpneses - Anda Āboliņa un Laine Vīgube – ar savu brīvprātīgo darbu, organizējot sporta pasākumus, ir lielisks piemērs, kā Olimpiskos ideālus savā ikdienā var īstenot ikviens. Tāpēc Samsung ir pagodināts kā Olimpiskās kustības atbalstītājs sniegt iespēju abām jaunietēm kļūt par Olimpisko spēļu daļu un Latvijas vārdā nest Olimpisko lāpu.»

Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas 2012.gadā no 13. līdz 22. janvārim norisināsies Insbrukā, piedalīsies kopumā 1059 jaunie sportisti vecumā no 15 līdz 18 gadiem. 60 pasaules valstu pārstāvji mērosies spēkiem 15 sporta veidos. Latviju šajās sporta spēlēs pārstāvēs 16 sportisti septiņos sporta veidos.

Līdztekus sporta sacensībām norisināsies arī īpaša Kultūras un izglītības programma, kuras mērķis ir veicināt olimpiskās vērtības, kā arī viedokļu un pieredzes apmaiņu starp dažādām kultūrām, padarot pirmās Jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles par unikālu sporta un kultūras festivālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu