Einārs Vinters "Dakāras" rallijreidu sāk ar 12.vietu (38)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas motobraucējs Einārs Vinters sestdien "Dakāras" rallijreida pirmajā posmā ierindojās 12.vietā, vēsta sacensību oficiālā mājaslapa internetā.

Vinters pirmā posma uzvarētājam Markam Komam no Spānijas zaudēja 33 minūtes un astoņas sekundes.

Neveiksmīga pirmā diena, kurā dalībniekiem bija jāveic 371 kilometru garš ātrumposms, bija 2005.gada un 2007.gada "Dakāras" rallijreida uzvarētājam francūzim Sirilam Desprē, kurš ieņēma tikai 22.vietu, no Komas atpaliekot 41 minūti un 48 sekundes.

Einārs Vinters ir vienīgais Latvijas pārstāvis motobraucēju klasē. Jau ziņots, ka sākotnēji bija plānots, ka startēs arī viņa brālis Jānis Vinters, tomēr oktobra beigās pēc kritiena AAE notiekošajā rallijreidā "Desert Challenge" latvietis tika nogādāts slimnīcā, bet vēlāk Rīgā viņam tika veikta operācija.

"SAF Moto Team Riga" komanda deva iespēju Jāņa Vintera vietā braukt kādam no Latvijas sportistiem, jo par viņu bija jau iemaksāta dalības nauda un nestartēšanas gadījumā tā zustu, tomēr neviens no latviešiem nespēja tik ātri sagatavoties smagajam rallijreidam, tāpēc sacensībās startēs lietuvietis Mindaugs Slapšis. Viņš gan nestartēs Latvijas komandas sastāvā, tomēr pēc noslēgtā līguma lietuvietim nepieciešamības gadījumā būs jāsniedz palīdzība Eināram Vinteram.

Automobiļu klasē Latvijas ekipāža Jānis Āzis/Ainārs Princis, kas brauc ar OSCar O3" automašīnu, pirmajā posmā ierindojās 33.vietā, par 30 minūtēm un 37 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja katarieša Nasera Saleha Al Atijas vadītā BMW.

Māris Saukāns/Didzis Zariņš sestdien finišēja 35.vietā, no uzvarētāja atpaliekot 30 minūtes un 59 sekundes, savukārt "Dakāras" rallijreida debitanti Andris Feldmanis/Krists Feldmanis pirmajā posmā ieņēma 38.vietu, uzvarētājam zaudējot 38 minūtes un 43 sekundes.

Arī Saukāna/Zariņa un Feldmaņu ekipāžas "Dakāras" rallijreidā startē ar "OSCar O3" automašīnām.

Jau ziņots, ka 2009.gada "Dakaras rallijreids" līdz 18.janvārim norisināsies Argentīnā un Čīlē.

Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu