SKA pārtrauc Rīgas "Dinamo" sešu uzvaru sēriju (68)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē sestdien Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" gada pirmajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:2, 0:1) zaudēja Krievijas komandai Sanktpēterburgas SKA, piedzīvojot pirmo neveiksmi pēc sešu spēļu uzvaru sērijas.

Rezultātu spēles 15.minūtē, SKA komandai spēlējot skaitliskajā vairākumā, atklāja Aleksandrs Kučerjavenko, mača 23.minūtē Jurijs Babenko realizēja skaitlisko vairākumu, panākot 2:0 SKA labā, spēles 38.minūtē Igors Makarovs guva trešos vārtus Sanktpēterburgas komandas labā, bet trešās trešdaļas sākumā Kirils Safronovs panāca jau 4:0 SKA vienības labā.

"Dinamo" vārtus šajā spēlēs sargāja Martins Pruseks, bet par mača labākajiem spēlētājiem atzina SKA pirmo vārtu autoru Kučerjavenko un "Dinamo" uzbrucēju Metu Elisonu.

Pirms šīs spēles Latvijas klubs bija izcīnījis uzvaras pēdējās sešās spēlēs, turpinot garāko uzvaru sēriju vienības vēsturē. Uzvaru sēriju "Dinamo" uzsāka pagājušā gada 7.decembrī, kad izbraukumā pieveica Kazaņas "Ak Bars" vienību, bet šajā laikā Rīgas klubs pieveica arī Toljati "Lada", Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Omskas "Avangard", Voskresenskas "Himik" un Astanas "Baris" komandas.

SKA komandas rindās šajā mačā nevarēja piedalīties tās uzbrukuma līderis Maksims Sušinskis, kurš ar šo spēli sāka izciest trīs spēļu diskvalifikāciju par nepiedienīgu žestu rādīšanu Čerepovecas "Severstaļ" vārtsargam Aleksandram Vjuhinam. Abu komandu savstarpējā mačā hokejisti viens otram parādījuši nepiedienīgus žestus, par ko arī saņēmuši bargas diskvalifikācijas.

Sākotnēji abiem spēlētājiem tika piespriestas piecu spēļu diskvalifikācijas, tomēr KHL direktoru sanāksmē trešdien tika pieņemts lēmums mainīt līgas Reglamentu un par nepiedienīgu žestu parādīšanu regulārā čempionāta mačos turpmāk varēs saņemt trīs spēļu diskvalifikācijas. Līdz ar to arī Sušinskim un Vjuhinam diskvalifikāciju termiņi tika samazināti.

Šosezon aizvadītajās 33 spēlēs Sušinskis guvis 14 vārtus un izdarījis 19 rezultatīvas piespēles, abos šajos rādītājos ieņemot pirmo vietu komandā. Spēlētājs arī atrodas 16.pozīcijā visas līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Šī bija pirmā no "Dinamo" četrām pēc kārtas izbraukuma spēlēm. Vēl 5.janvārī "Dinamo" tiksies ar Čerepovecas "Severstaļ" un šajā mačā nevarēs spēlēt Vjuhins, 7.janvārī spēlēs ar Jaroslavļas "Lokomotiv", bet 9.janvārī būs jāmērojas spēkiem ar Toljati "Lada" vienību, ko pārstāv Latvijas izlases aizsargs Georgijs Pujacs.

Ar SKA vienību "Dinamo" jau tikās pagājušā gada 9.oktobrī, kad savā laukumā pēcspēles metienu sērijā piekāpās ar 1:2.

Līgas kopvērtējumā šobrīd "Dinamo" ar 57 punktiem 39 spēlēs atrodas 12.pozīcijā, bet SKA rēķinā ir 75 punkti, kas tai dod ceturto pozīciju 24 komandu konkurencē. Citu spēļu rezultāti

Omskas "Avangard" - Maskavas "Spartak" 2:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) - pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 1:0 uzvar "Avangard"

Čeļabinskas "Traktor" - Maskavas CSKA 3:4 (0:2, 0:2, 3:0)

Magņitogorskas "Metallurg" - Habarovskas "Amur" 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Ufas "Salavat Julajev" - Novosibirskas "Sibirj" 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Mitišču "Atlant" - Toljati "Lada" 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) - Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs otrajā trešdaļā guva vārtus un panāca izlīdzinājumu spēlē.

Komentāri (68)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu