Dienvidamerikā startē Dakāras rallijs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar startu Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā šodien sākas "Dakaras" rallijreids, kurā startēs arī septiņi Latvijas autosportisti - trīs automobiļu ekipāžas un motobraucējs Einārs Vinters.

Dakaras rallijmaratonā Latvijas vārdu nesīs trīs Rīgas rallijreida komandas ekipāžas. Pie "OSCar" automobiļu stūres sēdīsies Māris Saukāns un Jānis Āzis, kā arī šo sacensību debitants Andris Feldmanis, kuru stūrmaņi attiecīgi būs Ainārs Princis, Didzis Zariņš un Krists Feldmanis.

Māris Saukāns/Didzis Zariņš un Jānis Āzis/Ainārs Princis ir pieredzējušākās no latviešu ekipāžām, jo Dakaras rallijā tās piedalījušās ne vienu reizi vien. Āzis tuksnesī devies jau četras reizes un labāko rezultātu guva 2007.gadā, kad finišēja 33.vietā, savukārt Saukāns sacīkstēs piedalīsies trešo reizi, un viņa labākais sasniegums ir 2005.gadā izcīnītā 45.vieta.

Andris Feldmanis/Krists Feldmanis būs iesācēju statusā, taču viņiem, tāpat kā abām iepriekš minētajām ekipāžām, bija plānots piedalīties jau 2008.gada Dakarā, kas terorisma draudu dēļ tika atcelta. Visi viņi startēs ar "OSCar O3" automašīnām.

Lai gan no Latvijas sacīkstēs startēs tikai trīs piloti, trasē dosies četras "OSCar" mašīnas, jo viena no tām ir arī Lietuvas kolēģu īpašumā. Aurelijs Petraitis/Antans Juknevičs pārstāvēs "Green Rain" komandu.

Motobraucēju klasē vienīgais Latvijas pārstāvis būs Einārs Vinters. Jau ziņots, ka sākotnēji bija plānots, ka startēs arī viņa brālis Jānis Vinters, tomēr oktobra beigās pēc kritiena AAE notiekošajā rallijreidā "Desert Challenge" latvietis tika nogādāts slimnīcā, bet vēlāk Rīgā viņam tika veikta operācija.

"SAF Moto Team Riga" komanda deva iespēju Jāņa Vintera vietā braukt kādam no Latvijas sportistiem, jo par viņu bija jau iemaksāta dalības nauda un nestartēšanas gadījumā tā zustu, tomēr neviens no latviešiem nespēja tik ātri sagatavoties smagajam rallijreidam, tāpēc sacensībās startēs lietuvietis Mindaugs Slapšis. Viņš gan nestartēs Latvijas komandas sastāvā, tomēr pēc noslēgtā līguma lietuvietim nepieciešamības gadījumā būs jāsniedz palīdzība Eināram Vinteram.

Visiem šiem septiņiem Latvijas sportistiem un arī Jānim Vinteram sacensībās bija plānots startēt jau pērn, tomēr sacensības terorisma draudu dēļ tika pārceltas.

Jau ziņots, ka 2009.gada "Dakaras rallijreids" no 3. līdz 18.janvārim norisināsies Argentīnā un Čīlē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu