"Metalurgi" danco pēc Rīgas likumiem (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas hokeja čempionāta pirmajā finālspēlē "Rīga 2000" šodien savā laukumā Piņķos izcīnīja uzvaru pār "Liepājas metalurgu" un sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 1-0.

2005. gada čempionvienība, kas paralēli Latvijas finālspēlēm turpina cīnīties arī Baltkrievijas meistarsacīkšu "play off" turnīrā, šodien no pirmās līdz pēdējai minūtei diktēja notikumus mačā ar "Liepājas metalurgu" un svinēja pelnītu uzvaru ar 4:1.

Arī sērijā līdz četrām uzvarām rīdzinieki tagad ir vadībā ar 1-0, bet nākamais mačs jau šoceturtdien notiks Liepājā.

Šodienas spēles rezultātu pirmā perioda devītajā minūtē pēc Elvisa Želubovska un Vitālija Galuzo piespēlēm atklāja Edgars Žaltkovskis, bet četras minūtes vēlāk mājiniekiem izdevās pārsvaru dubultot.

Skaitliskajā vairākumā Ģirta Ankipāna un slovāka Mareka Haščaka saspēli ar precīzu metienu noslēdza Rīgas komandas amerikāņu leģionārs Bo Geislers - 2:0!

Pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem Dmitriju Žabotinski "metalurgu" vārtos nomainīja Ervīns Muštukovs, un šis Liepājas komandas treneru lēmums izrādījās veiksmīgs.

2006. gada 21. marts, Piņķi. Ripa tūlīt būs nonākusi drošībā pie Ervīna Muštukova.
2006. gada 21. marts, Piņķi. Ripa tūlīt būs nonākusi drošībā pie Ervīna Muštukova. Foto: AFI

Muštukovs vārtos darbojās droši, un tas ļāva sasparoties arī komandai kopumā. Tomēr uzlauzt ne mazāk slikti spēlējošā slovāka Matuša Koštura cietoksni viesiem izdevās tikai trešā perioda septītajā minūtē, kad liepājnieku līderis lietuvietis Darius Lelens no sava tautieša Darius Pliskauska piespēles atjaunoja spēles intrigu - 2:1.

Pēc neilga brīža tas pats Lelens izcēlās arī negatīvā nozīmē, jo par dūrienu pretiniekam ar nūjas otru galu saņēma noraidījumu līdz spēles beigām un noteikti neveicināja savas komandas iespējas atspēlēties.

Galu galā vārtus neizdevās gūt arī laukuma saimniekiem, un tas nozīmēja saspringtu spēles pamatlaika izskaņu. Pusotru minūti pirms beigām Muštukova vietā laukumā devās sestais laukuma spēlētājs, taču, par nelaimi liepājniekiem, ripa nonāca pretējos vārtos.

Saņēmis piespēli no Mārtiņa Cipuļa, Ankipāns raidīja ripu jau tukšajos "Liepājas metalurga" vārtos un ļāva atviegloti uzelpot pārpildītajai Siemens hallei - 3:1!

Cīņa par Latvijas čempiontitulu ir sākusies gan stāvus, gan uz ceļiem.
Cīņa par Latvijas čempiontitulu ir sākusies gan stāvus, gan uz ceļiem. Foto: AFI

Kā izrādījās, tas vēl nebija viss, jo pēc 12 (!) sekundēm pirmoreiz šajā vakarā kapitulēja arī Muštukovs, kuru pēc Aigara Ciprusa piespēles pārspēja Haščaks un pielika punktu mājinieku uzvarai ar 4:1.

Nākamceturtdien abas komandas krustos nūjas Liepājā, un kurzemniekiem ir jāizmanto iespēja panākt izlīdzinājumu, jo daļa "Rīga 2000" komandas vadošo spēlētāju būs devušies uz Minsku, lai aizvadītu pirmo pusfināla spēli ar vietējo "Dinamo".

Vai "Rīgas lauvām" izdosies pakaļdzīšanās diviem zaķiem - tas lielā mērā būs atkarīgs no iespējamā komandas papildinājuma un, protams, arī veiksmes faktora.

Rīt Ogrē notiks pirmā spēlē cīņā par bronzas medaļām, kur mājinieki "ASK/Ogre" tiksies ar Daugavpils "Latgali". Sērija notiks līdz kādas komandas divām uzvarām.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu