Vorobjovs: Izlase gatavosies pēc mana plāna (15)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas hokeja izlase maijā gaidāmajam pasaules čempionātam, kas notiks Rīgā, gatavosies pēc Pjotra Vorobjova izstrādāta plāna, atklāja pats valstsvienības galvenā trenera amata kandidāts.

Zināms, ka oficiāli Vorobjovs vēl nav kļuvis par Latvijas izlases galveno treneri, taču principiāla vienošanās ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) ir panākta.

"Galvenajos jautājumos [ar LFF] esam vienojušies. Par savu statusu gan vēl neesmu līdz galam pārliecināts. Pildīšu padomnieka funkcijas vai būšu galvenais treneris - par to lemsim jau uz vietas," citēts bijušais Rīgas "Dinamo" spēlētājs un treneris Vorobjovs, kas pašlaik strādā ar Krievijas superlīgas komandu Toljati "Lada". "Viens gan ir skaidrs, ka tiks realizētas manas idejas un komanda pasaules čempionātam gatavosies simtprocentīgi pēc manis izstrādāta treniņu plāna."

Iepriekšējais Latvijas izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs valstsvienībā turpinās darboties kā trenera palīgs. Trenera palīga statusā izlasē paliks līdzšinējais Beresņeva palīgs Oļegs Znaroks.

Vienošanās ar 57 gadus veco Vorobjovu panākta līdz pasaules čempionāta beigām. Zināms, ka 2006. gada pasaules čempionāts maijā notiks Rīgā.

Leonīds Beresņevs.
Leonīds Beresņevs. Foto: AFI

Vorobjovs arī norādīja, ka zina par neveselīgo mikroklimatu izlasē. "Esmu dzirdējis, tāpēc man ir iecere atbraukt uz Rīgu vienu vai divas dienas pirms treniņnometnes sākuma, lai tiktos ar puišiem un uzklausītu viņu domas," norāda treneris. "Nebūtu ētiski izteikt savas domas, kamēr neesmu iepazinies ar situāciju uz vietas."

Savu "nē" izlasei nule ir apstiprinājuši divi latviešu aizsargi - Rodrigo Laviņš un Oļegs Sorokins, kuri jau pirms Vorobjova kandidatūras nosaukšanas izteicās, ka valstsvienībā nespēlēs, ja neatkarīgi no ieņemamā amata tur paliks bijušais galvenais treneris Leonīds Beresņevs.

Lavīna ir sākusi kustēties. Vai kādam [Vorobjovam] izdosies to apturēt?

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu