Arēna Rīga: pusmiljons pelņas pirmajā gadā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pirmajā darbības gadā daudzfunkcionālās halles "Arēna Rīga" operatīvā peļņa ir pārsniegusi pusmiljonu latu, informē "Arēnas Rīga" izpilddirektors Edgars Buncis.

Pagājušā gada laikā "Arēnu Rīga" apmeklējuši 626 000 skatītāju, kas nozīmē, ka vidēji vienu pasākumu hallē apmeklējuši 4500 skatītāji, norādīja SIA "Arēna Rīga" pārstāve Santa Kristiana Zāmuele.

Kopš "Arēnas Rīga" atklāšanas hallē notikuši 155 pasākumi, tai skaitā 30 koncerti un 94 sporta pasākumi.

Tāpat hallē notikuši seši ledus šovi un 25 korporatīvie pasākumi, kuru skaitā ir dažādu uzņēmumu balles un pasākumi, kas veltīti Lielbritānijas karalienes vizītei un NATO sanāksmei.

Zāmuele norādīja, ka no mūzikas pasākumiem visvairāk apmeklētie bija grupas "Depeche Mode" un Stinga koncerts, kurus apmeklēja attiecīgi vairāk nekā 14 000 un gandrīz 12 000 skatītāju. Grupas "Simply Red" un Krisa Rī koncertus un Raimonda Paula dziedāšanas svētkus "Arēnā Rīga" apmeklēja ap 11 000 skatītāju.

Sporta dzīvē pagājušā gadā lielākais notikums bija pasaules čempionāts hokejā, kura 33 spēles apmeklēja 200 000 skatītāju. Tāpat "Arēnā Rīga" iecienītas ir arī basketbola spēles, uz kurām ierodas pat 6500 sporta līdzjutēju.

Ēdināšanu arēnā nodrošina SIA "Rīgas banketu serviss", kura ir apkopojusi informāciju par realizēto ēdienu un dzērienu daudzumu. Gada laikā pārdoti 52 000 picu, 27 000 hotdogu, 19 000 čipsu paku, kā arī 120 000 litru alus, 49 000 kafijas tašu un 45 000 "Coca-Cola" iepakojumu.

Buncis norādīja, ka "Arēna Rīga" arī turpmāk būs skaistāko un lielāko pasākumu mājvieta Rīgā, apmeklētājiem nodrošinot arvien jaunas atpūtas iespējas.

2006. gada pavasaris, Rīga. "Depeche Mode" solists Deivids Gahans grupas koncerta laikā "Arēnā Rīga".
2006. gada pavasaris, Rīga. "Depeche Mode" solists Deivids Gahans grupas koncerta laikā "Arēnā Rīga". Foto: AFI

Šogad "Arēnā Rīga" gaidāmi vairāki vērienīgi pasākumi - dziedāšanas svētki "Mūsu dziesma", koncertuzvedums "Parīzes Dievmātes katedrāle", ledus balets, Imanta Kalniņa Dziesmu spēles, deju mūzikas pasākums "Sensation White", pasaulslavenais mūzikls "Mamma Mia", kā arī Hulio Iglesiasa un Ozija Osborna koncerti.

Šā gada sākumā par SIA "Arēna Rīga" vadītāju iecelts Arnolds Babris, bet uzņēmuma valde papildināta ar diviem locekļiem. Valdē darbosies arī Rems Rezums un Guntars Antoms.

Valde mainīta, lai piesaistītu vairāk speciālistu projekta attīstībai un realizācijai.

"Arēna Rīga" īpašnieki turpinās daudzfunkcionālās halles darbību, bet blakus teritorijā plānots attīstīt izklaides un atpūtas industrijas objektus, veidot lielāko atpūtas kompleksu Baltijas valstīs, kurā atradīsies viesnīca, veikali un restorāni, kā arī dažādas izklaides vietas.

Lai uzlabotu kompleksa apmeklētāju un blakus esošo māju iedzīvotāju komfortu, plānots uzcelt jaunas autostāvvietas vismaz 2,5 tūkstošiem automašīnu.

Lai rastu labākos teritorijas attīstības risinājumus, tiks izsludināts arhitektūras konkurss, kura dalībniekiem būs jāņem vērā Rietumu atpūtas un izklaides kompleksu pieredze. Patlaban tiek precizēta projekta attīstības koncepcija, kā arī gatavots darba uzdevums arhitektiem.

Īpašnieki plāno piesaistīt gan rietumvalstu, gan Austrumu valstu investorus.

SIA "Arēna Rīga" pieder daudzfunkcionālās halles ēka un blakus esošā zeme 5,8 hektāru platībā.

Trīsdesmit pieci procenti SIA "Arēna Rīga" pieder uzņēmējam Igoram Ivanovam, 15 procenti - Ellai Ivanovai, bet pa 25 procentiem - Genādijam Bondarikam un Jeļenai Bondarikai.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu