Sensācija Rīgā: Valters un Co apspēlē Valmieru! (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: basket.lv

Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas turnīrā par pirmo skaļo sensāciju ir pārūpējusies Valda Valtera vadītā "ASK/Juniors" komanda, kas otrdien savā laukumā pārspēja Baltijas Basketbola līgas komandu Valmieras "Lāčplēša alus". Tajā pašā laikā plānoto uzvaru guva "Liepājas lauvas", kas izbraukumā pieveica turnīra pastarīšus "Falco/Ķeizarmežs".

Jau pēc pirmā puslaika ieguvuši astoņu punktu pārsvaru, spēles turpinājumā Rīgas ASK komandas dubliere spēja to nosargāt un saspringtā galotnē izcīnīja uzvaru ar 89:87.

Pa ceturtdaļām - 17:19, 34:24, 20:20, 18:24.

"ASK/Juniors" vienībai tā bija otrā uzvara otrajā posmā un turnīra tabulā rīdzinieki tagad ir pakāpušies uz piekto vietu. Tajā pašā laikā valmieriešiem šis bija otrais zaudējums trīs spēlēs un kopvērtējumā tā ir tikai sestā vieta Latvijā.

Uzvarētāju rindās ar 21 punktu (3p 4/5) rezultatīvākais bija vēl nesen Valmieras kluba sistēmā bijušais Rūjienas basketbola audzēknis Dairis Bertāns, bet 20 punkti Kaspara Raiskuma kontā.

Atlēkušās bumbas: Rīga - 36, Valmiera - 24.

Zaudētāju rindās 14 punktus guva Sandis Amoliņš, 13 - Agnis Čavars, bet pa 12 - Edgars Rēķis, Edmunds Gabrāns un Juris Andžejevskis. Lietuvietis Andrjuss Višņausks - desmit punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Otrajā šīsdienas spēlē "Liepājas lauvas" šodien Rīgā pārliecinoši ar 76:59 uzvarēja BBL pastarīšus "Falco/Ķeizarmežs". Liepājniekiem tā bija otrā uzvara trīs spēlēs, kas kopvērtējumā dod ceturto vietu, savukārt "Falco" vīriem jau piektais zaudējums pēc kārtas.

Mareks Jurēvičus uzvarētāju rindās izcēlās ar 24 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm. 20 punktus uzvarai pievienoja Dainis Oberšats, bet 14 punkti Vaira Pusaudža kontā.

Rezultatīvākais zaudētājiem ar 16 punktiem bija Ģirts Lediņš.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu