Mārtiņa Rubeņa ceļš

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Einars Fogelis uzskata, ka kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, kas svētdien izcīnīja Latvijai pirmo medaļu Ziemas olimpisko spēļu vēsturē, ir "pierādījis sava ceļa pareizību".

"Mārtiņš, pirmkārt, ir pierādījis sava ceļa pareizību. Tas, ka federācija Mārtiņam maksimāli uzticējās un līdz pēdējam faktiski bija arī šie eksperimenti ar tehniku, viss ir devis savu rezultātu," svētdien pēc Rubeņa finiša atzina Fogelis.

"Tas lieku reizi pierāda, ka Mārtiņš zina, ko viņš dara, zina, ko viņš vēlas, un zina, kā šo mērķi sasniegt," piebilda Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs.

Rubenis, gatavojoties olimpiādei, izlaida vairākus Pasaules kausa posmus. "Ar tādām kamanām, ar kādām es braucu šeit spēlēs, braucu divus pēdējos Pasaules kausa posmus un Eiropas čempionātu, un dabūju vēl mazliet pārtaisīt arī pirms šīs olimpiskās trases," pēc finiša norādīja pats sportists.

Foto: AFI

"Ja godīgi jāsaka, tad nebija viegli šīs divas dienas, pat trīs dienas. Varbūt kaut kādu papildu slogu uzlika tas, ka latvieši jau labu laiku gaidīja kaut ko - gan no manis, gan vispār Latvijas komandas," piebilda Rubenis.

Pēc finiša Rubeni apsveica arī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kam kamaniņu braucējs atdāvināja viņam uz goda pjedestāla pasniegto puķu pušķi.

"Apsveicu no sirds, lielisks sasniegums," sacīja prezidente. "Šie ir skaisti brīži, paldies par tiem."

"Tā ir vēsture, tā ir pirmā vēsturiskā olimpiskā ziemas medaļa," pēc sacensībām prieku pauda Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu