Rubenis: "Neviens nav perfekts..." (35)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Kamaniņbraucējs Mārtiņš Rubenis, kurš vakar iegāja vēsturē kā pirmais Latvijas sportists, kas izcīnījis medaļu Ziemas olimpiskajās spēlēs, intervijā Neatkarīgajai atzina, ka teorētiski varēja startēt vēl labāk, un akcentēja, ka svarīgākais viņam ir nevis notikums, bet tas, ka cilvēkiem šī medaļa sagādāja prieku.

Vakar Čezānā Turīnas olimpisko spēļu kamaniņbraukšanas sacensībās Rubenis izcīnīja bronzas medaļu, kas bija pirmā olimpiskā godalga ne tika viņa karjerā, bet ziemas olimpiādē arī pirmreizējs notikums visai Latvijai.

Uzrādot stabilus un progresējošus rezultātus visos četros braucienos, Rubenis no piektās vietas sacensību laikā spēja pakāpties līdz bronzas pozīcijai, ko lieliskā stilā arī spēja nosargāt. Simboliski, bet arī viņa ātrums trasē pieauga ar katru nobraukto metru.

Triumfa mirklis.
Triumfa mirklis. Foto: EPA/AFI

"Katrā braucienā es centos nobraukt pēc iespējas labāk, un laikam man tas izdevās itin labi. Kaut gan nevaru apgalvot, ka braucu perfekti. Bet, zinot, kāda ir šī trase, nobraucu salīdzinoši labi," komentāros masu medijiem Rubenis arī šoreiz bija pieticīgs un neizcēlās ar īpašām emocijām.

Par vienu no spēcīgākajiem Rubeņa ieročiem sporta arēnā tiek uzskatīta viņa spēja morāli sagatavoties atbildīgiem startiem un neļaut sevi ietekmēt dažādiem sīkumiem un blakusfaktoriem.

To apliecina arī TVNET Sports mājas lapā veiktā, aptauja, kur aptuveni 60% balsotāju tieši psiholoģisko stabilitāti uzskata par Mārtiņa lielāko trumpi. Gandrīz 20% uzskata, ka būtiskākais bija tas, ka Rubenis startēja ar pašbūvētām kamanām, un mazāk par 10% kā svarīgāko min sportisko formu.

"Ja rēķinām procentuāli, sevi izmantoju par kādiem 90%. Un domāju, ka arī pirmie divi savas iespējas neparādīja par visiem 100%. Neviens no mums nav perfekts, arī es," rezumēja olimpisko spēļu bronzas medaļnieks.

Foto: EPA/AFI

Par divkārtēju olimpisko čempionu vakar kļuva mājinieks Armīns Cēgelers, kuram Rubenis zaudēja 0,357 sekundes, sudrabs krievam Albertam Demčenko, kam arī tā bija pirmā olimpiskā medaļa.

"Ko lai es tagad pasaku? Nu nav tā, ka man ir ļoti svarīgi, ka esmu kļuvis par pirmo latvieti, kurš izcīnījis ziemas olimpisko medaļu. Man ir svarīgi, ka šobrīd atrodos šeit, ka kādam par manu izcīnīto medaļu ir prieks, un tas ir ļoti daudz. Protams, arī man pašam ir milzīgs prieks par sasniegto," rezumēja 27 gadus vecais rīdzinieks - gribot negribot šobrīd Latvijas populārākais cilvēks...

Par bronzas medaļu Rubenim tagad pienākas Latvijas valdības noteiktā 30 000 latu prēmija.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu