Rubenis izcīna Turīnas spēļu bronzu! (314)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: torino2006.org

Latvijas kamaniņbraucējs Mārtiņš Rubenis svētdien izcīnīja Turīnas olimpisko spēļu bronzas medaļu, turklāt viņš ir pirmais neatkarīgās Latvijas sportists, kurš kāpis uz goda pjedestāla Ziemas olimpiādē! Par divkārtējo olimpisko čempionu šodien kļuva itālis Armīns Cēgelers.

Ceturtajā braucienā Rubenis uzrādīja otro labāko rezultātu un bija ātrāks arī par krievu Albertu Demčenko, kurš kopvērtējumā tomēr saglabāja otro vietu un izcīnīja olimpisko spēļu sudraba medaļu.

Cēgelers ceturtajā braucienā bija tikai piektais, tomēr summā apsteidza Demčenko par 0,110 sekundēm.

27 gadus vecais Rubenis, kura karjeras lielākie sasniegumi līdz šim bija sudraba un bronzas medaļa pasaules čempionātos attiecīgi Japānā (2004. g.) un Latvijā (2003. g.), Cēgeleram četru braucienu summā zaudēja 0,357 sekundes, bet Demčenko - 0,247.

Ceturtās vietas ieguvēju amerikāni Toniju Benšūfu Rubenis "nobrauca" par 0,153 sekundēm.

2006. gada 12. februāris, Čezāna. Laimīgais pjedestāls. No labās uz kreiso - Mārtiņš Rubenis, Armīns Cēgelers un Alberts Demčenko.
2006. gada 12. februāris, Čezāna. Laimīgais pjedestāls. No labās uz kreiso - Mārtiņš Rubenis, Armīns Cēgelers un Alberts Demčenko. Foto: EPA/AFI

Rubenis - jaunais varonis - savu vārdu tagad ir ierakstījis Latvijas sporta vēsturē, jo neatkarīgās valsts laikā mūsu atlēti uz goda pjedestāla līdz šim bija kāpuši tikai Vasaras olimpiskajās spēlēs.

Pēc igauņu slēpotāja Andrusa Vērpalu Rubenis ir otrais Baltijas valstu sportists, kurš izcīnījis godalgu Ziemas olimpiādē.

Drīz pēc bronzas medaļas izcīnīšanas Rubeni personīgi apsveica arī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kas viņa sasniegumu nosauca par vēsturisku un atzinīgi izteicās arī par Latvijas līdzjutēju atbalstu kamaniņbraucējiem.

Savā olimpiskajā debijas reizē solīdo 17. vietu ieguva jaunais ogrēnietis Kaspars Dumpis, bet pieredzējušais kamaniņbraucējs Guntis Rēķis ierindojās 21. vietā 30 dalībnieku konkurencē.

Foto: torino2006.org

Sesto vietu savās sestajās olimpiskajās spēlēs izcīnīja leģendārais Vācijas sportists Georgs Hakls (att.), kurš pēc pirmā brauciena pat ieņēma trešo vietu, tomēr izturēt gados jaunāko atlētu konkurenci viņam vairs nebija pa spēkam.

39 gadus vecais Hakls savas spožās karjeras laikā ir izcīnījis trīs zelta, vienu sudraba, vienu bronzas medaļu un jau pirms Turīnas spēļu sākuma paziņoja, ka pēc olimpiskā starta beigs aktīvās sporta gaitas.

Komentāri (314)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu