Vinteriem grūts posms, Dambis un Zariņš 33. (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rigarrt.lv

Dakāras rallija astotais posms nav izdevies īpaši sekmīgs abiem brāļiem Jānim un Eināram Vinteriem, kas motociklu konkurencē no uzvarētāja atpalika aptuveni pusotru stundu. Jānis Vinters ir saņēmis arī divu stundu sodu, tā rezultātā zaudējis vairākas pozīcijas kopvērtējumā. Automašīnu klasifikācijā labākais latviešu "OSCar" ar Andri Dambi un Didzi Zariņš finišu sasniedza 33. vietā.

Astotajā posmā, kura kopējā distance bija 626 km, bet ātrumposms garums 589 km, un kas ir piektais garākais šajā rallijā, Jānis Vinters uzvarētājam spānim Markam Komam zaudēja stundu un 22 minūtes.

Pagaidām nezināmu iemeslu dēļ Vinters ir saņēmis arī divu stundu soda laiku, līdz ar to viņam arī būtisks kritiens uz leju kopvērtējumā - no 12. vietas uz 17.

No Komas, kas ir līderis arī summā, Vinters tagad atpaliek jau piecas stundas un 38 minūtes, bet spāņu braucējs savukārt savu tuvāko sekotāju francūzi Sirilu Desprē apsteidz par 54 minūtēm un 58 sekundēm.

Einārs Vinters šodien finišu sasniedza 27. pozīcijā - stundu un 44 sekundes aiz Komas, taču kopvērtējumā saglabāja 20. pozīciju. Līderim Einārs tagad zaudē sešas stundas un 12 minūtes, bet savam jaunākajam brālim - 34.

Automašīnu konkurencē astotajā posmā uzvarēja kopvērtējuma līderi Žinjels Viljē no Dienvidāfrikas un vācietis Dirks fon Cicevics, kas par sešām minūtēm un 35 sekundēm apsteidza francūžus Stefanu Peteranselu un Žanu Polu Kotrē.

Kopvērtējumā ekipāža Viljē/Cicevics par 31 minūti un 13 sekundēm apsteidz Peteranselu/Kotrē, bet pagājušā gada uzvarētājs francūzis Luks Alfāns pagaidām ir trešais (+43:04).

Labākā Latvijas ekipāža Andris Dambis/Didzis Zariņš mērķi sasniedza 33. pozīcijā - trīs stundas un 13 minūtes aiz uzvarētājiem, bet Jānis Āzis/Ainārs Princis ierindojās 49. vietā (+04:31).

Kopvērtējumā abas mūsu ekipāžas atrodas pavisam līdzās un tās šķir tikai desmit minūtes! Dambis/Zariņš no 43. vietas ir pakāpušies uz 35., no Viljē/Cicevicam zaudējot 12 stundas, 22 minūtes un 56 sekundes, savukārt Āzis/Princis tagad ieņem 36. vietu - 12 stundas, 33 minūtes un vienu sekundi aiz līderiem.

Sacensību devītā posma ātrumetaps šodien būs 494 km garš un kā apgalvo organizatori esot viens no grūtākajiem šīgada rallijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu