Olimpiskās lāpas ceļā stājas protestētāji

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Olimpisko spēļu rīkotāji vairs neskaita, cik reižu olimpiskā lāpa aizkavēta tās ceļā uz Turīnu, kur notiks Ziemas olimpiskās spēles.

Lāpa jau veikusi ceļu cauri tādām pilsētām kā Boloņa, Modēna un Trento, taču to vairāk nekā 30 reizes aizturējuši demonstranti, kuri protestē pret 2006.gada Olimpisko spēļu lielāko sponsoru "Coca-Cola".

Atlikusi vairs tikai nedaudz vairāk kā nedēļa līdz XX Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai 10. februārī, un, neraugoties uz kavēkļiem, tās rīkotāji uzskata lāpas ceļojumu par veiksmīgu.

Ceremonijas rīkotāju komitejas TOROC prezidents Valentīno Kastellani uzsvēra, ka vairāki miljoni cilvēku ir nākuši paust atbalstu lāpas ceļojumam un stafetē iesaistījušies 10 000 skrējēju.

Pēc Kastellani domām, protesti nav nekas vairāk kā atrakcija.

"Mums ir jāciena olimpiskās lāpas svētki," viņš sacīja.

Olimpiskās lāpas stafetē ceļā uz Turīnu iesaistījušies arī F-1 pilots Jarno Truli un modes nama vadītājs Džordžo Armani, savukārt pāvests Benedikts XVI ir devis lāpai savu svētību.

Tai pašā laikā protesti pret "Coca-Cola" nodarbinātības politiku jaunattīstības valstīs aptumšoja pasākumu, kad četri demonstranti šonedēļ Trento atņēma lāpu tās nesējam.

Olimpisko spēļu organizētāju pārstāvis Mario Peskante izteicās, ka to izdarījuši "četri neapmierināti idioti".

Peskante sacīja, ka pašlaik esot svarīgi neatklāt pēdējā lāpas nesēja vārdu, kurš 10. februārī iedegs Olimpisko uguni, oficiāli atklājot olimpiskās spēles.

Šāds gods varētu tikt izrādīts itāliešu slēpošanas leģendai un trīskārtējam olimpiskajam čempionam Alberto Tombam, taču nozīmīga loma varētu tikt arī kino leģendai Sofijai Lorēnai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu