Sporta balles karaliene: atkal Jeļena! (34)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Sestdien Rīgā svinīgajā "Latvijas Gada balva sportā 2006" ceremonijā otro gadu pēc kārtas gan par labāko, gan populārāko sportisti ir atzīta vieglatlēte Jeļena Prokopčuka. Labākā sportista tituls kamaniņu braucējam Mārtiņam Rubenim, bet populārākais sporta veids arī šogad ir orientēšanās.

2006. gada populārākais sportists un sporta veids tradicionāli tika noteikts līdzjutēju balsojumā un arī šogad vislielāko atzinību izpelnījās divkārtējā Ņujorkas maratona uzvārētāja un Latvijas rekordiste Jeļena Prokopčuka, kurai izdevās apsteigt basketbolistu Andri Biedriņu, orientieristu Mārtiņu Sirmo, barjerskrējēju Staņislavu Olijaru un tenisistu Ernestu Gulbi.

Tāpat kā pims gada mūsu zemes izcilā gargabalniece triumfēja arī nominācijā "Labākā sportiste" un šo balvu viņai pasniedza Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Prokopčukas konkurentes bija basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, biatloniste Madara Līduma, kamaniņu braucēja Anna Orlova un modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska.

Par valsts gada labāko sportistu tika atzīts kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, kura konkurenti bija Biedriņš, Olijars, biatlonists Ilmārs Bricis un svarcēlājs Viktors Šcerbatihs.

Jeļena Prokopčuka jau otro gadu pēc kārtas triumfēja nominācijās "Labākā sportiste" un "Populārākais sportists".
Jeļena Prokopčuka jau otro gadu pēc kārtas triumfēja nominācijās "Labākā sportiste" un "Populārākais sportists". Foto: AFI

Par spīti skepsei, pārliecinošu uzvaru nominācijā "Populārākais sporta veids" atkārtoti ieguva orientēšanās sports, atstājot tālu aizmugurē gan trīs vaļus - hokeju, basketbolu un futbolu, gan arī florbolu.

Jau otro gadu pēc kārtas par labāko Latvijas komandu tika atzīta nacionālā sieviešu basketbola valstsvienība, kas izkonkurēja bobsleja ekipāžu Jāni Miņinu/Daumantu Dreiškenu, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienību, nacionālo vīriešu hokeja komandu un U-18 hokeja izlasi.

Latvijas hokeja valstsvienības ilggadējais ārsts Jānis Kvēps saņēma balvu par mūža ieguldījumu sportā. Balvu Kvēpam pasniedza hokeja vārtsargs Artūrs Irbe un Melburnas olimpisko spēļu čempione šķēpmešanā Inese Jaunzeme.

Nominācijā "Gada uzlecošā zvaigzne" uzvarēja tenisists Ernests Gulbis. Uz šo titulu bija izvirzīti arī basketbolists Biedriņš, hokejists Kaspars Daugaviņš, basketbolists Ernests Kalve un biatloniste Madara Līduma.

No "Barons/LMT" basketbolista Stīva Riča rokām gada balvu nominācijā "Uzlēcošā zvaizgne", tenista Ernesta Gulbja vietā saņēma viņa māte, aktrise Milena Gulbe.
No "Barons/LMT" basketbolista Stīva Riča rokām gada balvu nominācijā "Uzlēcošā zvaizgne", tenista Ernesta Gulbja vietā saņēma viņa māte, aktrise Milena Gulbe. Foto: AFI

Par "Gada sporta notikumu Latvijā" tika atzīts pasaules hokeja čempionāts Rīgā. Uz šo titulu vēl pretendēja "Arēna Rīga" atklāšana, basketbola spēles "Arēnā Rīga", Latvijas hokeja U-18 izlases uzvara pasaules čempionāta 1. divīzijā, kā arī Vienības velobrauciens.

Citās nominācijās balvas saņēma: Dakaras rallija dalībnieki Māris Saukāns un Andris Dambis - "Godīga cīņa", Austris Āboliņš no Cēsu rajona Drabešu internātpamatskolas - "Gada sporta skolotājs", spēkavīrs Raimonds Bergmanis - "Paraugs sportā", valsts vadošo šķēpmetēju trenētāja Valentīna Eiduka - "Gada treneris", biatlonists Ilmārs Bricis - "Par cīņas gribu", Kirovs Lipmans un Guntis Ulmanis - "Gada ieguldījums".

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu