Prezidentes buča Rīgas pilī (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ielūguma, Rīgas pilī šodien viesojās labākā mūsu zemes gargabalniece, divkārtējā Ņujorkas maratona uzvarētāja Jeļena Prokopčuka.

Ielūgumu tikties ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu divu pēdējo gadu prestižā Ņujorkas maratona un Madrides Vecgada skrējiena uzvarētāju, saņēma Jaunā gada sākumā un tā notika dienu pirms Latvija Gada balva sportā 2006 svinīgās ceremonijas.

Prokopčukai, kas audiencē bija ieradusies kopā ar savu vīru Aleksandru Prokopčuku, māti un citiem ģimenes locekļiem, prezidente novēlēja turpināt savu uzvaru sēriju un sasniegt aizvien jaunas un jaunas virsotnes.

Vaira-Vīķe apbrīnoja Prokopčukas izturību, talantu un spējas un piebilda, ka ir pagodināta sveikt viņu un arī viņas ģimeni. Latvijas Valsts prezidente dāvināja Prokopčukai īpašu prezidentes medaļu un ziedus, kas tika pasniegti arī vieglatlētes mātei.

Prezidente ar titulēto gargabalnieci pārrunāja situāciju Latvijas vieglatlētikā un apsprieda arī maratona tradīcijas mūsu zemē. Abas puses nonāca pie kopsaucēja, ka vieglatlētikas tradīcijas Latvijā turpinās nostiprināties arī nākotnē.

No kreisās uz labo - Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Jeļena Prokpočuka Rīgas pilī.
Kā zināms, tad lielākā problēma ir fakts, ka mūsu zemē nav moderna un starptautiska līmeņa prasībām atbilstoša stadiona, kurā pienācīgā līmenī varētu trenēties Latvijas atlēti un kur varētu rīkot visaugstākā ranga sacensības.

Sestdien, 6.janvārī, Valsts prezidente pulksten 21.15 piedalīsies Latvijas Gada balva sportā 2006 pasniegšanas ceremonijā, kas notiks Dailes teātrī. Tiešraidē ceremoniju no 19.30 varēs vērot arī Latvijas Televīzijas pirmajā programmā.

Pirms gada Latvijas Gada balva noslēdzās ar Prokopčukas triumfu, jo viņa tika atzīta par labāko trīs nominācijās - 2006. gada "Populārākā sportiste", "Labākā sportiste" un "Gada ieguldījums" Latvijas sportā.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu