Ceļojums - akcija: "Dakara visiem!"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Sestdien Portugālē tiks dots starts grandiozākajām pasaules motoru sporta sacīkstēm – "Lisabona – Dakara 2007", kas norisinās jau 29. reizi. Rallija maršruts šķērsos sešu valstu teritorijas: Portugāli, Spāniju, Maroku, Mauritāniju, Mali un tradicionāli finišēs Senegālā pie Rozā ezera.

Jau ceturto reizi tajā pārbaudīt spēkus, izturību un meistarību dodas sportisti no Latvijas. Šoreiz to pārstāvēs rekordliels skaits sportistu: "Riga Rally Raid Team" četras ekipāžas ar automašīnām "OSCar" - Andris Dambis/Didzis Zariņš (Nr 385), Jānis Āzis/Ainārs Princis (Nr 386), visi Latvija, Škeļ/A.Inuss (Nr 388), Baltkrievija/Latvija, Petraitis/Paliokas (Nr 387), Lietuva.

Pirmo reizi Āfrikas bezceļus un tuksnešus vagos divi motobraucēji - Jānis Vinters (Nr 23) un viņa vecākais brālis E.Vinters (Nr 116), "JV Riga Rally Raid Team" un pēc gada pārtraukuma arī "RE Autoklubs" komanda – J.Naglis/A.Pētersons (Nr 446).

2. janvārī septiņos vakarā ceļojumā "Dakara visiem!" ar automašīnu Subaru Legacy, kuru rotā uzraksts "Ar Subaru Rīga - "Lisabona - Dakara 2007" devās trīs "AutoEuro" žurnālisti Iveta Kaminska, Andis Eglītis un Mikus Veide.

Nepārtraukti braucot, Lisabonu viņiem izdevās sasniegt 43 stundu laikā. Ceļojuma mērķis - Dakaras rallijreids līdzjutēju skatījumā. Cik tālu atbalstīt savus sportistus un sekot līdzi viņu gaitām var ikviens Latvijas autosporta līdzjutējs klātienē?

Maršruts: Rīga – Poznaņa – Hanovera – Brisele - Parīze – Madride - Lisabona – Portimao - Gibraltars - Ouarzazate (Maroka) – Rīga, kopā apmēram 15 000 kilometri. Žurnālistu iecere ir atspoguļot mūsu sportistu startus pirmajos piecos Lisabona - Dakara rallijreida posmos. Uzzināt, kas notiek "bivokos" pēc ātrumposmu veikšanas. Kā tiek risināti jautājumi, kad nav atļauta tehniskā personāla palīdzība un sportistiem tehnika jāremontē pašiem? Kāda ir sacensību neredzamā puse?

Šobrīd Lisabonā viss ir maratonrallija gaidās – galvenā pilsētas aleja rotāta ar reklāmas plakātiem un karogiem, bet ļoti liels pārsvars ir tieši Volkswagen reklāmām. Tehnisko komisiju jau izgājusi Jāņa Nagļa automašīna un abi brāļi Vinteri. Pēdējie šodien plkst. 16.00 lielo pārbaudi iztur dzeltenie "OSCari".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu