Turīnas varoņi atklās Gada balvas ceremoniju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Gada balvas sportā 2006" svinīgas ceremonijas viesus – Latvijas prezidenti, Latvijas labākos sportistus un komandas un televīzijas skatītājus sestdien Rīgā ar galvu reibinošiem gaisa akrobātikas un dejas priekšnesumiem priecēs pazīstamā itāļu atlētiskās dejas un teātra trupa Kataklo.

Ceremoniju, kurā tiks noskaidroti labākie aizvadītā gada sportisti, treneri, debitanti un nozīmīgākie sporta notikumi, lielākie panākumi un saldākie triumfa mirkļi, kas stiprinājuši mūsu nācijas vienotību un devuši cilvēkiem prieku un lepnumu, varēs vērot Latvijas televīzijas 1. kanāla tiešraidē no Dailes teātra - sestdien, 2007. gada 6. janvārī no pulksten 19.30 līdz 22.15.

"Aizvadītais gads ir ziemas olimpisko spēļu gads, kurā mūsu sportists Mārtiņš Rubenis pirmo reizi Latvijai izcīnīja ziemas olimpisko spēļu medaļu, un Turīnā pasaules ievērību guva arī mūsu gaisa akrobāti Aerodium. Tāpēc uz Gada balvas ceremoniju uzaicinājām itāļu atlētisko deju grupu Kataklo, kuri bija galvenie mākslinieki Turīnas ziemas olimpisko spēļu atklāšanas un noslēguma ceremonijās un veidoja unikālo piecu olimpisko apļu horeogrāfiju," informē Gada balvas sportā organizators Igo Japiņš.

2006. gada februāris, Turīna. Aerodium Turīnas OS noslēguma ceremonijā.
2006. gada februāris, Turīna. Aerodium Turīnas OS noslēguma ceremonijā. Foto: torino2006.org

Ceremonijā mūsu sportistus godinās arī valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga, populāri mūziķi, aktieri un TV zvaigznes. Par spilgtu un atraktīvu ceremonijas skatuves noformējumu gādās līdz šim Latvijā vienkopus vēl nebijušas četru veidu jaunākās ekrānu tehnoloģijas.

Deju grupu Kataklo izveidoja vairākkārtējā olimpisko spēļu dalībniece, mākslas vingrotāja Džūlija Stačioli 1996. gadā kopā ar Andrea Dzorzi un citiem bijušajiem olimpiskajiem atlētiem. Skatītāji ar sajūsmu uzņēma grupas šovu "Indiscipline", un drīz vien Kataklo tika uzaicināti piedalīties televīzijas šovā Sidnejas Olimpisko spēļu ietvaros 2000. gadā.

Šiem panākumiem sekoja arī citi veiksmīgi projekti, piemēram, "Kataklopolis" (1998), "Up-Vertical Energies" (2002), "Livingston, beyond the limits" (2005), ar kuriem viņi priecē savus skatītājus vēl šodien.

Kataklo priekšnesumos tiks izmantota gaisa akrobātika, virves un imitēti slēpotāji, kā arī ar humoristiskāku piegaršu imitētas dažādas sporta disciplīnas – basketbols, sinhronā peldēšana un futbols.

Kataklo.
Tiešraides laikā skatītājiem būs iespēja izlemt divu balvu likteni - telefonbalsojumā notiks cīņa par nominācijām "Populārākais sporta veids" un "Populārākais sportists", tāpēc aicinām sporta līdzjutējus būt aktīviem un atbalstīt savus favorītus balsojumu cīņā, kura notiks tiešraides pirmajā daļā līdz 21.15. Balsošanas limits ir trīs zvani no viena tālruņa numura.

Nominācijā "Populārākais sporta veids" skatītāji varēs balsot par līdzjutēju izvirzītajiem sporta veidiem: basketbolu, hokeju, orientēšanās sportu, futbolu un florbolu. Balsojot par populārāko sportistu, skatītāji varēs izvēlēties starp basketbolistu Andri Biedriņu, tenisistu Ernestu Gulbi, vieglatlēti Jeļenu Prokopčuku, barjerskrējēju Staņislavu Olijaru un orientieristu Mārtiņu Sirmo.

"Latvijas Gada balvu sportā 2006" organizē Igo Japiņa sporta aģentūra, Latvijas Olimpiskā komiteja un LR Izglītības un zinātnes ministrija, tās ģenerālsponsori ir Hansabanka un Latvijas Mobilais telefons, atbalsta Latvenergo un Sportland. Apģērbi balvu pasniedzējiem ir no veikala Sportland, kas ne tikai popularizē veselīgu dzīvesveidu, bet arī vēlas padarīt sportu par Latvijas sabiedrības dzīves filozofiju. Apbalvošanas ceremoniju producē "Virus Art".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu