Prezidente ielūdz Prokopčuku Rīgas pilī (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: torino2006.org

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga piektdien, 5.janvārī, pulksten 15.45 Rīgas pilī tiksies ar divkārtējo Ņujorkas maratona un Madrides Vecgada skrējiena uzvarētāju Jeļenu Prokopčuku un viņas ģimeni.

Prezidenta preses dienests informēja, ka Vīķe-Freiberga sestdien, 6. janvārī, plkst. 21.15 piedalīsies gada balvas sportā pasniegšanas ceremonijā, kas notiks Dailes teātrī. Tiešraidē no 19.30 ceremoniju varēs vērot arī Latvijas Televīzijas pirmajā programmā.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā par populārāko sportisti līdzjutēji atzina tieši Jeļenu Prokopčuku, bet par populārāko sporta veidu nosauca orientēšanos.

Līdzjutēju balsojumā nominācijā "Populārākais sportists" bez Prokopčukas uz Latvijas Gada balva sportā pretendēs arī basketbolists Andris Biedriņš, barjerskrējējs Staņislavs Olijars, tenisists Ernests Gulbis un orientierists Mārtiņš Sirmais.

Prokopčuka ir izvirzīta arī "Labākās sportistes" balvai, kuru viņa ieguva arī pirms gada. Viņas konkurentes - basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, biatloniste Madara Līduma, kamaniņu braucēja Anna Orlova, un modernās pieccīņas meistare Jeļena Rubļevska.

Mārtiņš Rubenis - pirms došanās Turīnas OS trasē.
Mārtiņš Rubenis - pirms došanās Turīnas OS trasē. Foto: torino2006.org

Gada balvai sportā kategorijā "Labākais sportists" ir izvirzīts basketbolists Biedriņš, biatlonists Ilmārs Bricis, vieglatlēts Olijars, svarcēlājs Viktors Ščerbatihs un kamaniņbraucējs Mārtiņš Rubenis.

Populārākie sporta veidi: basketbols, hokejs, futbols, orientēšanās un florbols.

Zināmi arī pārējie nomināciju kandidāti, bet Latvijas Gada balvu "Par mūža ieguldījumu" saņems Latvijas hokeja valstsvienības ilggadējais ārsts Jānis Kvēps.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu