Latvijas hokeja izlasei Turīnas Olimpiādē nepalīdzēs Sprukts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja izlasei Turīnas Ziemas olimpiskajās spēlēs traumas dēļ nevarēs palīdzēt viens no uzbrukuma līderiem, Somijas augstākās līgas klubu HPK pārstāvošais Jānis Sprukts.

Kā pavēstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Jānis Stepītis, hokejists ir informējis jau Latvijas hokeja vadību par savu traumu. Pagaidām nav zināms, cik nopietns ir savainojums, taču ir skaidri zināms, ka viņš nevarēs spēlēt Turīnas Olimpiādē, norādīja Stepītis.

"Cik nopietni, cik ilgi viņš nevarēs spēlēt un kāda veida traumu viņš guvis oficiāli zināsim tad, kad redzēsim ārstu slēdzienu. Viņš nākošnedēļ ieradīsies Rīgā un tad jau zināsim, kas ir noticis," saka Stepītis.

Stepītis piebilda, ka pagaidām LHF rīcībā esošā informācija ir tāda pati, ko vēstīja Somijas masu mediji - Sprukts nevarēšot spēlēt astoņas nedēļas.

Turīnas Ziemas olimpiskās spēles sākas 10.februārī, bet Latvijas izlase savu pirmo mači aizvadīs 15.februārī, kad tiksies ar ASV izlasi.

Tieši Sprukts bija viens no komandas balstiem pagājušajā gada pavasarī, kad Latvijas izlase izšķirošajā mačā ar Baltkrieviju cīņā par ceļazīmi uz Turīnas Olimpiādi izdarīja neticamo - pēdējās minūtēs atspēlējas no 2:4 un uzvarēja ar 5:4.

Pagaidām nav zināms, kas Sprukta vietā brauks uz Turīnu. Latvijas oficiālās delegācijas sastāvā kā hokeja izlases rezervisti ir nosaukti četri spēlētāji - aizsargi Sandis Ozoliņš, Krišjānis Rēdlihs un uzbrucēji Mārtiņš Cipulis un Aleksandrs Macijevskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu