Marija, nesteni! (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas tenisa leģenda Džons Ņūkombs uzskata, ka krievietes Marijas Šarapovas skaļā kunkstēšana un stenēšana, veicot sitienus, ir nepieļaujama un tiesnešiem vajadzētu viņai to aizliegt.

Bijusī pasaules ranga pirmā rakete Ņūkombs, kurš ir uzvarējis septiņos "Grand Slam" turnīros, mudina Šarapovas pretiniekus pieprasīt, lai viņa spēlētu klusējot.

"Es domāju, ka tas nav atļauts. Kad es spēlēju pret kādu, kurš to visu laiku darīja, es prasīju, lai tiesnesis liek spēlētājam to izbeigt. Viņi apzināti neļauj man dzirdēt, kā bumbiņa atsitas pret raketes stīgām," - Ņūkombu citē izdevums "Herald Sun". "Es patiesībā uzskatu to par legalizētu krāpšanos, jo viena no svarīgākajām sajūtām, kas nepieciešama tenisa kortā, ir spēja dzirdēt, kā bumbiņa atsitas pret pretinieka raketes stīgām."

Pagājušā gada Vimbldonas turnīra tiesnesis Alans Milss, kurš strādā šajos turnīros jau 22 gadus, aicināja spēlētājus beigt izdvest stenošās skaņas, piebilstot, ka šai sakarā nepieciešamas arī izmaiņas noteikumos.

"Daudzi nestenošie spēlētāji ir neapmierināti ar izraisīto troksni, un pēdējos gados izveidojusies tāda kā pretstenēšanas kultūra, kad aizskartās puses parodē savu pretinieku izdotās skaņas," viņš citēts britu laikrakstā "Sunday Times". "Tiesneši var rīkoties tikai tad, ja spēlētājs redzami izdod skaņu tīšām, ko ir faktiski neiespējami izdarīt."

"Sunday Times" vēsta, ka Šarapovas izdotajām skaņām noteikts 100 decibelu liels skaļums - tikpat, cik būtu, netālu nolaižoties nelielai lidmašīnai. Tenisa pasaulē skaņu izdošana, izdarot sitienus, nav retums. Tā bija raksturīga pazīme Monikai Selešai, kura savulaik ir aizstāvējusi arī Šarapovu. Arī Serēna Viljamsa un Tomijs Hāss ir pazīstami ar savu stenēšanu, bet viens no pirmajiem ievērojamajiem "stenētājiem" bija Džimijs Konorss.

Šarapovas personībai tiek pievērsta pastiprināta uzmanība, jo, pēc vairākuma domām, Anna Kurņikova ir "noiets etaps" pasaules tenisā. Viņa ne tikai lieliski pārvalda šo spēli un gūst panākumus, bet ir glīta un pievilcīga. Sporta finanšu pārzinātāji prognozē, ka šī sportiste tuvākajā laikā naudas pelnīšanā varētu apsteigt amerikāņu tumšādaino golferi Taigeru Vudu, kuram pirmajam paredzēja miljarda dolāru sportiskās karjeras ienākumus.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu