Irbe: "Vēl neesmu zaudējis cerības..." (20)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas izlases vārtsargs Artūrs Irbe Turīnas olimpiskās spēles redz kā iespēju atkal iekļūt Nacionālās hokeja līgas komandu redzeslokā.

"Es vēl neesmu zaudējis cerības atkal nokļūt NHL," intervijā Krievijas izdevumam norāda Austrijas komandu Zalcburgas "Red Bull" pārstāvošais vārtsargs. "Ja veiksmīgi startēšu Turīnā, izredzes, visticamāk, būs. Katrā gadījumā - es jūtu sevī spēkus un labprāt vēl pacīkstētos ar pasaules labākajiem hokejistiem."

"No otras puses, protams, kādu izbiedēs mani gadi, kādu - augums," piebilda Irbe, kas februāra sākumā kļūs 39 gadus vecs. "Ja sapņi nepiepildīsies, tātad - nebija lemts. Īpaši nepārdzīvošu."

Vārtsargs arī cer, ka olimpiskajās spēlēs, kas sāksies 10. februārī, Latvijas izlase spēs izkļūt no apakšgrupas un spēlēs ceturtdaļfinālā.

"Gribētos, protams, izkļūt no grupas, bet tā mums ir diezgan grūta," uzskata Irbe. "No otras puses, hokejā mēdz notikt visādi. Katra komanda ir spējīga sagādāt pārsteigumu, ko mēs arī būsim gatavi izmantot."

"Mums ir laba komanda, mēs viens otru lieliski pazīstam, kolektīvs, kā saka, vienots. Labi ir arī tas, ka komandā nav zvaigžņu - kompensējot to, strādājam viens otram," Latvijas izlasi vērtē Irbe.

Latvijas hokeja izlase Turīnas olimpiskajās spēlēs ir ielozēta B grupā, kurā vēl ir ASV, Zviedrija, Slovākija, Krievija un Kazahstāna. Pirmo maču Latvijas hokejisti aizvadīs 15. februārī, kad tiksies ar amerikāņiem. Dienu vēlāk Latvijas pretiniece būs Slovākija, 18. februārī - Zviedrija, 19. februārī - Krievija, bet priekšsacīkšu pēdējā dienā - 21. februārī - Kazahstāna.

Olimpiskajās spēlēs A apakšgrupā spēlēs Kanāda, Čehija, Somija, Vācija, Šveice un Itālija. Katras grupas četras labākās izlases iekļūs Olimpiādes ceturtdaļfinālā.

Latvijas hokeja izlases sastāvs: vārtsargi: - Artūrs Irbe, Edgars Masaļskis, Sergejs Naumovs; aizsargi: - Viktors Ignatjevs, Rodrigo Laviņš, Igors Bondarevs, Georgijs Pujacs, Arvīds Reķis, Agris Saviels, Kārlis Skrastiņš, Atvars Tribuncovs; uzbrucēji: - Ģirts Ankipāns, Armands Bērziņš, Aigars Cipruss, Vladimirs Mamonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Grigorijs Panteļejevs, Miķelis Rēdlihs, Aleksandrs Semjonovs, Jānis Sprukts, Leonīds Tambijevs, Herberts Vasiļjevs, Māris Ziediņš.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu