Bergmanis atkal ciemos pie Švarcenegera (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu slavenākais spēkavīrs Raimonds Bergmanis ir saņēmis oficiālu ielūgumu piedalīties spēkavīru sacensībās, kuras ik gadus rīko tagadējais Kalifornijas gubernators un agrākais aktieris un kultūrists Arnolds Švarcenegers.

Uz šo turnīru atlētus uzaicina organizatori. Šis uzaicinājums pierāda, cik augstu kotējas mūsu atlēts pasaules spēkavīru elitē, jo no Eiropas tiek aicināti tikai vislabākie.

Sacensības jau tradicionāli notiek no 3. līdz 5. martam ASV pilsētā Kolumbusā, Ohaio štatā. Šāgada sacensības noteikti interesantākas padara fakts, ka tajās pēc ilgāka laika tiksies divi, iespējams, spēcīgākie pasaules atlēti – lietuvietis Židrūns Savicks un polis Mariušs Pudzianovskis.

Pudzianovskis IFSA organizētās sacensībās vairāk nekā gadu nestartēja dopinga konflikta dēļ. Šis duelis noteikti būs viens no galvenajiem notikumiem plašajā sacensību programmā. Arī Raimonds nopietni gatavojas sacensībām, kuras atklās 2006. gada spēkavīru sezonu. Šajās sacensībās spēkavīru vingrinājumi ir sevišķi grūti, svari ir lielāki nekā parasti, tāpēc gatavošanās ir īpaši svarīga. Šogad vingrinājumi būs šādi.

Apolona riteņi – unikāls stienis ar dzelzceļa vagonu riteņiem, kas jāpaceļ virs galvas, svars apmēram 166 kg. Tikai 10 cilvēki agrāk ir pacēluši šo rīku, t.sk. Raimonds Bergmanis.

"Hummer" vilkme no zemes – apmēram 320 kg svars ar "Hummer" riepām jāpaceļ līdz kāju iztaisnošanai. Pildbumbas mešana augstumā – 23 kg bumbas mešana pēc iespējas augstāk. Svarubumbas cilāšana ar vienu roku – apmēram 80 kg svarubumba jāceļ virs galvas ar vienu roku.

Āmura celšana – 5,4 m gara "āmura" pacelšana stāvus, pēc katra veiksmīga mēģinājuma palielinot svaru. Fermera pastaiga – apmēram 400 kg smagas koka konstrukcijas nešana slīpumā uz augšu 10 metrus.

Ka parasti, Raimonda Bergmaņa veikumam līdzjutēji varēs sekot gan mājas lapā "www.sacensibas.lv", gan kādā no Latvijas radiostacijām tiešajās telefonsarunās no sacensību vietas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu