Vai Rīgā varēs spēlēt kriketu?

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, bijušajā uzņēmuma "Rīgas audums" stadionā, iecerēts izveidot kriketa laukumu, informēja Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas sabiedrisko attiecību referente Dana Šarlovska.

Šodien Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektors Juris Viņķelis tikās ar Latvijas Kriketa federācijas valdes locekli Samiru Singhu. Tikšanās laikā federācijas pārstāvis informēja izpilddirekcijas pārstāvi par ideju veidot kriketa laukumu Vidzemes priekšpilsētā.

Par potenciālo kriketa laukuma ierīkošanas vietu izvēlēts bijušais uzņēmuma "Rīgas audums" stadions Salamandras ielā 1, kura apsaimniekotāji patlaban ir Latvijas Universitātes Nekustamā īpašuma aģentūra, tāpēc apspriedē piedalījās arī LU Nekustamā īpašuma aģentūras pārvaldnieks Jānis Putāns, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Singhs tikšanās laikā uzsvēra, ka Eiropas Kriketa padomes finansiālajam atbalstam svarīga ir vietējo sadarbības partneru ieinteresētība projekta īstenošanā. LFF kā sadarbības partneri piedāvā iespēju kriketa laukuma izveidi apvienot ar futbola laukumu. Tas nodrošinātu un paplašinātu jauniešu aktīvās atpūtas iespējas pilsētā, uzskata projekta autori.

Līdz šim Latvijā pārsvarā kriketā aktīvi iesaistās ārzemnieki, tāpēc galvenais mērķis ir iepazīstināt plašāku sabiedrību ar kriketa spēli un popularizēt to Latvijas iedzīvotāju vidū.

Latvijā krikets ir jauna sporta spēle. Pirmā kriketa spēle Latvijā notika 1998. gadā, uz to sapulcējās Lielbritānijas vēstniecības darbinieki. Latvijas Kriketa klubs oficiāli tika nodibināts 2001. gadā, kopā sanākot grupai kriketa entuziastu. Patlaban klubā ir aptuveni 20 biedru, kuri regulāri spēlē katru nedēļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu