Dakaras varoņi atgriezušies

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Vakar vēlu vakarā no Senegālas galvaspilsētas Dakāras atgriezās visa Latvijas delegācija, kas piedalījās pasaulē prestižākajā rallijreidā Lisabona-Dakāra 2006.

Vairāki simti līdzjutēju ar ziediem, tortēm, karogiem un tauru skaņām sagaidīja gan Jāni Vinteru, gan Māri Saukānu un Andri Dambi - sportistus, kas vairāk kā divas nedēļas bija likuši just līdzi ļoti daudziem.

Andris Dambis (no kreisās) un Māris Saukāns preses konferences laikā Starptautiskajā lidostā Rīga
Andris Dambis (no kreisās) un Māris Saukāns preses konferences laikā Starptautiskajā lidostā Rīga Foto: AFI

SAF motokomandas Rīga sportists Jānis Vinters, kas kopvērtējumā šajā sarežģītajā un garajā sacīkstē izcīnīja ļoti augsto 10. vietu kopvērtējumā, atgriezās ar vairākām izcīnītajām balvām: par vietu kopvērtējumā, par 1. vietu motociklu klasē virs 450 cm2 (motocikli ar mazāku kubatūru) un par 2. vietu amatieru konkurencē.

Saukāns un Dambis, pēc traģiskā negadījuma 13. posmā, kad pēc sadursmes ar latviešu auto bojā gāja kāds zēns, abi "OSCars" braucēji paši pieņēma lēmumu izstāties no sacensībām, lai gan tobrīd kopvērtējuma ieņēma augsto 14.vietu.

Rīgas lidostā, pēc līdzjutēju apsveikumiem, laba vēlējumiem, rokasspiedieniem un šampanieša tostiem, sportisti sniedza īsus komentārus preses pārstāvjiem.

Jānis Vinters (no labās) ar brāli Dakaras rallija braucēju sagaidīšanas laikā Starptautiskajā lidostā Rīga.
Jānis Vinters (no labās) ar brāli Dakaras rallija braucēju sagaidīšanas laikā Starptautiskajā lidostā Rīga. Foto: AFI

"Pats jau neticēju par spēju pabeigt rallijreidu Dakārā pie Rozā ezera, jo tehniskās ķibeles bija tik nopietnas, ka normāls motosportists būtu izstājies no sacensībām, taču pārējie kolēģi no Rīga RRT komandas mani uzmundrināja morāli": stāstīja Jānis Vinters.

"Protams, neiztika bez mana mehāniķa Zigmunda Bartkeviča "zelta rokām". Tagad ir uzkrāta pieredze, kas ļoti noderēs nākamajās sacīkstēs, jo faktiski motors bija tepat Latvijā mūsu rokām uzbūvēts."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu