Veiksmīgā diena - piektdiena, trīspadsmitais (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sporta attīstības centrs

Dakaras rallija 13. posmā 13. janvārī, vēl turklāt piektdienā, par spīti pesimistiskajām prognozēm, kas bija saistītas ar motocikla bojāto dzinēju, Jānis Vinters šodien uzrādīja 26. rezultātu un kopvērtējumā tikai nedaudz zaudēja iekarotās pozīcijas.

Kā pirms šīsdienas etapa starta, ar melnā humora piegaršu intervijā mājas lapai "sacensibas.lv" izteicās pats Vineters: "Ziņas par manu "nāvi" ir stipri pārspīlētas".

Vajadzīgo rezerves detaļu trūkuma dēļ, dzinēja problēmas gan neizdevās novērst, tomēr, uzmanīgi braucot, Vinteram sekmīgi šodien izdevās tikt līdz 368 kilometrus garajā ātrumposma finišam.

Pat vēl vairāk - posma uzvarētājam itālietim Džovanni Salam, "dzelzs latvietis" zaudēja tikai stundu, četras minūtes un kopvērtējumā no 11. vietas noslīdēja uz 12. pozīciju. Dzinēja taupīšanas nolūkos braucot "taupības režīmā", šādu rezultātu var uzskatīt pat par ļoti veiksmīgu.

No kopvērtējuma līdera spāņa Marka Komā, Vinters tagad atpaliek par septiņām stundām, 30 minūtēm un 50 sekundēm. Komā par 31 minūti un 16 sekundēm apsteidz pagājušā gada čempionu Sirilu Desprē un ir pavisam tuvu savam pirmajam čempiontitulam.

Ja pēc šīsdienas posma mehāniķiem izdosies savest kārtībā Vintera braucamo, tad rīt, kad notiks pēdējais nopietnais Dakaras posms, Jānis vēl var mēģināt pacīnīnīties par vietu pirmajā desmitniekā.

No 11. vietas viņu šķir tikai deviņas minūtes un 34 sekundes, bet desmitā vieta ir 12 minūšu un 50 sekunžu attālumā, kas Dakaras rallija mērogiem tāds nieks vien ir.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu