Vinters - trešoreiz desmitniekā! (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sporta attīstības centrs

Jau trešo reizi šāgada Dakaras tuksneša rallijā vietu pirmajā desmitniekā ir izcīnījis Latvijas motobraucējs Jānis Vinters, kurš šodien atzīstami startēja sacīkšu 12. posmā un vēl nedaudz uzlaboja savas pozīcijas kopvērtējumā. Diemžēl uzreiz pēc ātrumposma beigām salūza Vintera motocikla dzinējs un nav zināms vai viņam būs iespējams turpināt sacīkstes.

368 kilometrus garajā etapā Mali neceļos, Vinters tikai nedaudz vairāk par 15 minūtēm šodien zaudēja posma uzvarētājam francūzim Sirilam Desprē un izcīnīja augsto devīto vietu.

Pirms tam Vintera rēķinā jau bija divas septītās vietas - sacīkšu astotajā un 11. posmā.

Pateicoties augsta līmeņa un stabilajiem rezultātiem, Vinters Dakaras rallija kopvērtējuma tagad ir pakāpies uz 11. vietu.

No kopvērtējuma līdera spāņa Marka Komā Jānis atpaliek par sešām stundām, 31 minūti un 24 sekundēm.

Tajā pašā laikā Komā, par spīti tam, ka šodien minūti un 45 sekundes zaudēja Desprē, summā joprojām apsteidz francūzi par 32 minūtēm un 39 sekundēm.

Desmitajā vietā esošajam francūzim Davidam Kasto, Vinters zaudē stundu, vienu minūti un 18 sekundes.

Tomēr latvieši apņēmībai, ar trešo piegājienu sasniegt rallija finišu Senegālas galvaspilsētā Dakarā, svītru var pārvilkt bojātais motocikla dzinējs.

Tā kā šīsdienas etaps bija maratonposms, tad Vinteram nebija tiesību saņemt tehnisko palīdzību un viņam nācās gaidīt Māra Saukāna "OSCar" ekipāžas tehnisko mašīnu, kurai viņu bija jānogādā līdz bāzei.

Šajā rallijā Vinters vienreiz jau mainīja motocikla motoru un rezerves līdz ar to ir izsmeltas.

Tomēr, kamēr vēl paliek kaut niecīgākā cerība, jātur īkšķi par Jāni un viņa motoru, jo šobrīd "dzelzs latvietis" ir sasniedzis labu formu un ticis gandrīz līdz pašai Dakaras rallija elitei.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu