Vajadzīga cieta dūre (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ventspils Olimpiskajā centrā pulksten sešos vakarā šodien notiks basketbola mačs, kura nozīmi nevar pārvērtēt. Izšķirīgo cīņu par iekļūšanu ULEB kausa "play off" turnīrā aizvadīs "BK Ventspils", kas savu tribīņu priekšā uzņems "Lukoil Academic" no Bulgārijas.

Kas attiecas uz viesiem, Bulgārijas čempioni no Sofijas jau ir garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs un teorētiski var pat atļauties zaudēt abus atlikušos grupu turnīra mačus. Arī šodien Ventspilī.

No otras puses, nav nekāda pamata domāt, ka šis faktors varētu nākt par labu ventspilniekiem. Latvijas čempioniem ir gūzma pašiem savu problēmu, bet aprēķins ir pavisam vienkāršs - uzvara pār bulgāru "naftiniekiem", visticamāk, arī garantēs vietu "play off" turnīrā (jau trešo gadu pēc kārtas).

Ja bulgāru klubs jau var gatavoties izslēgšanas spēlēm un šobrīd ar 13 uzvarām 13 spēlēs ir pārliecinoši līderi arī savas valsts meistarsacīkstēs, tad Ventspils "basketbola sistēma" šobrīd nebūt nav savā labākajā kondīcijā.

Visas ULEB kausa uzvaras ir izcīnītas savā laukumā, turklāt liela daļa tikai ļoti sīvā cīņā, izņemot pārliecinošo triumfu Ventspilī pār "Aris", kas mazliet tomēr neiekļaujas ventspilnieku šīssezonas kopējā "bildē".

Pirms dažām dienām Latvijas čempioni bez variantiem cieta sakāvi Baltijas Basketbola līgas mačā Kauņā ar "Žalgiri", un grūti pateikt, kā šī neveiksme iespaidos komandas psiholoģiju šīsdienas "būt vai nebūt" spēlē.

"Ventspils" un "Lukoil Academic" pirmā apļa tikšanās Sofijā noslēdzās ar mazpārliecinošu bulgāru uzvaru - 85:90. Rezultatīvākais ar 20 punktiem tajā spēlē bija Terenss Tomass.

Foto: EPA/AFI

Laukuma pretējā pusē šodien stāsies visas ULEB kausa izcīņas šobrīd otrs vērtīgākais, kā arī visrezultatīvākais spēlētājs un labākais piespēlētājs vienā personā - Lamonts Džounss (att.), kurš vidēji spēlē līdz šim ir guvis 21,9 punktus un 6,5 reizes rezultatīvi piespēlējis.

Tāpat mājiniekiem būs jārēķinās ar Bulgārijas izlases zvaigzni Todoru Stoikovu, kurš ir sestais rezultatīvāko spēlētāju rangā (19 punkti vid. spēlē) un sestais arī starp asistentiem (4,3 piesp. vid. spēlē).

No ventspilniekiem augstu vietu statistikas ailēs ieņem tikai Tomass, kurš ir otrs labākais cīņā par atlēkušajām bumbām - 8,1 vidēji spēlē, un Raitis Grafs, kurš ir sestais labākais bloķētājs (1,5 bloki).

Un, lai arī "Ventspils" komandai šobrīd patiešām nav tie labākie laiki, ko apliecina nestabilais sniegums un biežie kritumi spēles laikā, nav šaubu, ka Kārļa Muižnieka blice izšķirīgajai kaujai būs gatava kā "cieta dūre".

Terenss Tomass.
Terenss Tomass. Foto: AFI

Galu galā - savā laukumā ULEB kausā ventspilnieki nav zaudējuši jau kopš 2004. gada februāra un saspringtās situācijas komanda ne reizi vien ir pierādījusi, ka tai pietiek apņēmības un meistarības paveikt pat neiespējamo.

Tagad vajadzīga tikai uzvara, lai gan arī zaudējumu gadījumā vēl saglabāsies izredzes, ja vien izbraukumā izdosies pievarēt uz viļņa esošo Berlīnes ALBA.

Ja izdosies apspēlēt bulgārus ar vairāk nekā piecu punktu starpību, tad ventspilnieki A grupā vēl var pacīnīties pat par pirmo vietu, taču tad "Aris" komandai jāzaudē abos atlikušajos mačos. Latvijas čempioniem šāds notikumu pavērsiens pat nav izdevīgs, jo, ja "Aris" šodien savā laukumā apspēlē "Estudiantes", bet ventiņi uzvar "Lukoil Academic", tad ceļazīme uz "play off" jau būs rokā neatkarīgi no pēdējās kārtas rezultātiem.

Protams, tie ir tikai aprēķini un pārdomas, svarīgākais - vai Ventspils komandas meistarība un gatavība šobrīd patiešām atbilst Eiropas otrā spēcīgākā klubu turnīra labāko komandu līmenim.

Gaidīsim pulksten sešus vakarā un vēlēsim izdošanos!

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu